Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι;



Σκέψεις αποχώρησης από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ κάνει τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έχοντας αντιληφθεί ότι στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για τον ίδιο και την ομάδα του. 
Στις παρασκηνιακές συζητήσεις που είχε κατά την διάρκεια της χθεσινής βραδιάς με στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Μπένι, άφηνε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο ακόμη και την αποχώρησης από το κυβερνών κόμμα. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατάλαβε ότι ο Παπανδρέου, του την είχε στημένη. 
Έτσι, λοιπόν, για να μην τσαλακωθεί προσανατολίζεται στην αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, κάποιοι του... εισηγούνται να προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση σήμερα το μεσημέρι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ του Ε Μ ΠΡΟ Σ:  
Το λέγαμε από την πρώτη στιγμή της εσωκομματικής κρίσης στο ΠΑΣΟΚ, με σειρά αναρτήσεων μας, ότι ο Παπανδρέου ΔΕΝ αποχωρεί:
Έτσι εκτίμηση μας είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα οδηγήσει στα άκρα την αντιπαράθεση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, όσους συνέβαλαν στην αμφισβήτησή και την ανατροπή του και όσους επιχειρήσουν να τον αμφισβητήσουν ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από εδώ και στο εξής. 
Στρατηγικός του στόχος είναι να διατηρήσει τον έλεγχο ενός μικρότερου ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές.
Η μάχη της διαδοχής προβλέπεται σφοδρή και καθόλου βελούδινη. Γι’ αυτήν προετοιμάζεται από εδώ και στο εξής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι αντίπαλοί του και έτσι αποκτά νόημα η μάχη που έδωσε να διατηρήσει πολλούς «παπανδρεϊκούς» σε κυβερνητικά πόστα.
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι οι εκτιμήσεις μας δικαιώνονται.
Ο Γιώργος θέλει να μείνει με το οικογενειακό ΠΑΣΟΚ και την σφραγίδα για να αντιμετωπίσει όσα έρχονται μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: