Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Τώρα δικαιώνεται η πολιτική μας»

Αλλάζει ρότα η Νέα Δημοκρατία
Οι έξωθεν πιέσεις για συναίνεση «μοιάζουν» να υποχρεώνουν την αξιωματική αντιπολίτευση να υπογραμμίζει την σταθερή πια υπεροχή της στις δημοσκοπήσεις, κάνοντας λιγότερο πια λόγο για «φωτογραφίες της στιγμής» και μιλώντας ολοένα και πιο έντονα για δικαίωσή της ...
πολιτικής της.
«Η νέα έρευνα μίας ακόμα εταιρείας (Marc, Έθνος, 26/6) καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με εντυπωσιακό καινούριο στοιχείο την πολύ μεγάλη υπεροχή της στην παράσταση νίκης. Καταγράφεται επίσης η πλειοψηφική αποδοχή της πρότασης της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως και η σαφώς μειοψηφική θεώρηση ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και να εφαρμόσει πιο δίκαιη πολιτική», εκτιμά ο Πολιτικός Σχεδιασμός της παράταξης.
Το πιο εντυπωσιακό καινούριο στοιχείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η μεγάλη διαφορά με την οποία προηγείται η ΝΔ στο ερώτημα της λεγόμενης παράστασης νίκης, συγκεντρώνοντας 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ, σε ερώτημα που τέθηκε μάλιστα με άμεσο χαρακτήρα: «ποιο κόμμα θα κερδίσει αν γίνουν πρόωρες εκλογές;».
Ικανοποιημένη ωστόσο εμφανίζεται η «Συγγρού», καθώς την ίδια ώρα που ο αρχηγός της ΝΔ σφυροκοπείται από τις δηλώσεις των ξένων αξιωματούχων αλλά και από ξένα δημοσιεύματα, στην Ελλάδα 1 στους 2 πολίτες συμφωνεί με την πολιτική πρόταση της ΝΔ να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με μόνο το 21,6% να απαντά ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει για να μην πτωχεύσει.
Η άρνηση των ξένων να εισακούσουν τις ‘γαλάζιες’ προτάσεις δείχνει πάντως να επηρεάζει τη ρητορική της ΝΔ, τουλάχιστον στο θέμα της ερμηνείας των δημοσκοπικών ευρημάτων, αφού το άλλοτε μετριοπαθές σχόλιο «εργαλεία της στιγμής», δείχνει να το μεταχειρίζονται ολοένα και λιγότερα στελέχη στη «Συγγρού», αφού οι περισσότεροι προτιμούν να μιλούν για δικαίωση της πολιτικής του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: