Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Το ΠΑΣΟΚ θυμάται την πατρίδα όταν πρόκειται να εκβιάσει»


Σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση και τρόικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πλην των διατάξεων που συμφωνεί, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης είναι «αποτυχημένη», ενώ κατήγγειλε τα διλήμματα των τελευταίων ημερών, όπως «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία» και «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»...

«Στη σημερινή προπαγάνδα του φόβου, ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται ,αλλά όμως κακοποιείται η αγορά», τόνισε ο κ. Σαμαράς, κατηγορώντας το ΠΑΣΟK ότι «έχει ταλέντο να θυμάται την πατρίδα όταν πρόκειται να εκβιάσει».
Επίσης, διατύπωσε έντονη κριτική κατά των εκπροσώπων του κλιμακίου της τρόικας που ασχολούνται με την Ελλάδα, υποδεικνύοντάς τους ως υπεύθυνους για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
«Η τρόικα έχει κάνει πάρα πολλά λάθη. Περίμενε φορολογικά έσοδα από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και είχε μείωση εσόδων. Συνεχίζει το ίδιο», ανέφερε.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη συμφωνία του για τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν προχωρούν γιατί «τις ΔΕΚΟ τις κρατούν οι πανίσχυρες συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ».
Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς κοιτά το κομματικό συμφέρον»
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «κοιτά το κομματικό του συμφέρον», καλώντας τη ΝΔ να απαντήσει «τι θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση. Εδώ διαχειριζόμαστε το μέλλον των απλών ανθρώπων και όχι το κομματικό μας μέλλον».
Παρά τους έντονους τόνους, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι μόνη της η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει και κάλεσε τον κ. Σαμαρά σε εθνική συστράτευση.
Επίσης, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να του υποδείξει στελέχη από το κόμμα του, που θα βοηθήσουν στη στελέχωση του Ταμείου που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και στελέχη που θα μετέχουν στην Επιτροπή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Του Κώστα Τζεβελέκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: