Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εικόνα διάλυσης στο Σύνταγμα - Δεκάδες οι τραυματίες



Τεταμένη εξακολουθoύσε να είναι η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος, μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο κόσμος είχε λιγοστέψει αισθητά. 
Οι αντεγκλήσεις μεταξύ ομάδας συγκεντρωμένων και αστυνομικών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, συνεχίζονταν ακόμα και στη ...
μία το βράδυ.
Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει φωτιές και οδοφράγματα στη συμβολή των οδών 'Οθωνος και Φιλελλήνων. Ταυτοχρόνως, ο πετροπόλεμος και οι βανδαλισμοί στη οδό Σταδίου και σε κεντρικά ξενοδοχεία συνεχίζονταν.
Οι "Αγανακτισμένοι" προσπαθούσαν, εκ νέου, να καθαρίσουν την πλατεία Συντάγματος, ενώ χόρευαν στους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη με συνεχή κρίση χημικών και βομβίδων κρότου κάμψης.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία διακομίζονται τραυματισμένοι διαδηλωτές. Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, έχουν τραυματιστεί 38 αστυνομικοί, σε έναν από τους οποίους κόπηκε ένα δάχτυλο από πέτρα που δέχθηκε. 'Όλοι έχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι προσαγωγές έφτασαν τις 22.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναχώρησαν από το Λευκό Πύργο με τέσσερα λεωφορεία οι "αγανακτισμένοι" με προορισμό την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα για το μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα. Μάλιστα «λόγω της μεγαλύτερη α από την προβλεπόμενη συμμετοχή» προγραμματίστηκαν ακόμη δύο λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: