Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: «Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα»

Ένα «δημιουργικό σοκ» στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με εξισορροπητικά μέτρα κοινωνικής συνοχής, αντιπρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβάλλοντας την καταψήφιση του μεσοπροθέσμου προγράμματος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ως δείγμα σοβαρότητας και θάρρους της, να εναντιώνεται σε μία εσφαλμένη πολιτική, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Ο κ. Σαμαράς εγκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση για εμμονή σε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και διογκώνουν το χρέος, αλλά και την τρόικα για «πολλά λάθη στους υπολογισμούς της», με κυριότερο τις προσδοκίες της για το ύψος των φορολογικών εσόδωνΕκείνοι που βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την απομόνωσή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαψεύδονται, όπως είπε, σταδιακά, καθώς σήμερα «υπάρχουν δημοσιεύματα στον σοβαρό ευρωπαϊκό Τύπο, που αναγνωρίζουν το σφάλμα που γίνεται στην Ελλάδα».

Σύντομα δε, έρχεται η ώρα και της ευρωπαϊκής αναγνώρισης των πολιτικών επιχειρημάτων της Νέας Δημοκρατίας, πως «δεν είναι μονάχα οι αριθμοί που δεν βγαίνουν, αλλά και η ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει αυτήν την πολιτική», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στα όσα είπε μια μέρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει να διορθωθεί το λάθος ώστε να βγούμε απ’ την κρίση και όχι να προσαρμοστούμε στο λάθος και να το διαιωνίσουμε». Παράλληλα ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να αποστασιοποιηθεί και από τις απόψεις, όλων εκείνων που προτάσσουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους: «Αυτή η λογική, στηρίζεται σε μισή αλήθεια. Γιατί δεν μας λέει τι θα σήμαινε αναδιάρθρωση, πόσο επώδυνη θα ήταν και πόσο πίσω θα μας πήγαινε», παρατήρησε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς, στο «αναγκαίο κακό» του μεσοπροθέσμου προγράμματος, αντιπρότεινε την δική του «μόνη λογική και μοναδικό στόχο»: «το δημιουργικό σοκ επανεκκίνησης της οικονομίας», το οποίο περνά μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος, αλλά και την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, ή «μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος», για να αποφύγει ο κοινωνικός ιστός την διάλυση. Γιατί, όπως είπε, «όποιος θέλει να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ως το τέλος, πρέπει να φροντίσει να το αντέξει η κοινωνία».
«Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα», παρατήρησε ο Αντώνης Σαμαράς. «Ο σοσιαλισμός προστάτεψε όσο μπορούσε τον κρατισμό και γονάτισε την οικονομία με φόρους. Όσον αφορά την βαρβαρότητα, απλώς κοιτάξτε γύρω σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ
«Καμιά φορά, οι κοινωνίες διαλέγουν πολιτικές αναπτυξιακές αλλά κοινωνικά άδικες και άλλες φορές, αντιαναπτυξιακά μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέτρα όμως που είναι ταυτόχρονα άδικα και αντιαναπτυξιακά, δεν διαλέγουν ποτέ. Καταψηφίζουμε συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός, που έχει το θάρρος να λέει τα μεγάλα "ναι", αλλά και τα μεγάλα "όχι"», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την λήξη της ομιλίας του.


http://dexiextrem.blogspot.com/2011/06/blog-post_5643.html politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: