Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Προπηλακίζουν και απειλούν τους βουλευτές σε κάθε εμφάνισή τους - Φουντώνει η κοινωνική οργή

* - Απειλητικές επιστολές έξω από το γραφείο της βρήκε η βουλευτής Ευβοίας, Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη
*- 'Ολη νύχτα στο γραφείο της αναγκάστηκε να μείνει η Ροδούλα Ζήση από τους κουκουλοφόρους
* - Εγκλωβισμένος σε κτίριο της Λαμίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσώνης
* - Εμπρηστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και για τον βουλευτή, Κώστα Καρτάλη

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής οργής με τους πολίτες πλέον να... προβαίνουν ακόμα και σε ακραίες συμπεριφορές απέναντι στους βουλευτές κυρίως όλους εκείνους που υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο. Τα περιστατικά αυτά παίρνουν πλέον μεγάλες διαστάσεις και είναι διάχυτη η ανησυχία.

"Δε φοβάμαι" λέει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, Αικατερίνη Σηφουνάκη - Περλεπέ.

Και συνεχίζει την εξομολόγησή της "
οι απειλητικές επιστολές είχαν ξεκινήσει πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και μετά την ψήφιση έγιναν ακόμη πιο έντονες. Εμένα σήμερα το πρωί είχαν βάλει τέτοιες επιστολές έξω από τις τζαμαρίες του γραφείου μου στη Χαλκίδα και σε όλο τον δρόμο. Δεν περίμενα ποτέ πως ακραία στοιχεία θα έκαναν κάτι τέτοιο, ήμουν μάχιμη γιατρός πολλά χρόνια και έχω μια άλλη σχέση με τους ανθρώπους οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης. Το περιεχόμενο των επιστολών είναι απειλητικό, απειλούν τη ζωή μου, ότι θα με σκοτώσουν, ότι θα με πνίξουν, ότι τους πούλησα, οτι τους πρόδωσα. Προσωπικές απειλές για εμένα, όχι για την οικογένειά μου. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Πιστεύω οτι και οι 155 βουλευτές που ψηφίσαμε ναι στο μεσοπρόθεσμο, ανταποκριθήκαμε στο καθήκον μας καθώς πιστεύαμε πως η χώρα θα χρεοκοπούσε εάν δεν το ψηφίζαμε με ότι συνεπάγεται μια χρεοκοπία σε μια χώρα. Για αυτο το λόγο παρ΄ότι δεν είναι ούτε στη φιλοσοφία μας, ούτε στην ιδεολογία μας τα μέτρα αυτά που ψηφίσαμε, αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε για να σώσουμε τη χώρα και τους πολίτες της".

ΦΩΤΟ ΝEWSIT
ΦΩΤΟ ΝEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο ερώτημα εάν έχει φοβηθεί με αυτές τις απειλητικές επιστολές κυρία Περλεπέ απάντησε "εγώ προσωπικά δε φοβάμαι. Έχω συνηθίσει πάντα να κυκλοφορώ μόνη μου μέσα στην κοινωνία, μέσα στους ανθρώπους, στο καφενείο, στις ταβέρνες, στα μαγαζιά, παντού μόνη μου ολα αυτά τα χρόνια. Οτι έκανα πάντα θα κάνω και τώρα. Θέλω να πιστεύω πως ολοι αυτοί που με απειλούν είναι ακραία στοιχεία είτε απο τον χώρο της δεξιάς, είτε απο το χώρο της αριστεράς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αντιδράσει και να διαδηλώσει οχι όμως ανώνυμα και απειλόντας τη ζωή μου. Οι δε επιστολές είναι χειρόγραφες και όχι δακτυλογραφημένες".

Τέλος η κυρία Περλεπέ μας ενημέρωσε πως τις απειλητικές επιστολές τις έχουν ήδη δώσει στην Αστυνομία οι συνεργάτες της για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.
H  κα Περλεπέ όμως δεν είναι η μόνη βουλευτής που απειλείται. Σήμερα στη Βουλή δημιουργήθηκε ένταση όταν συζητήθηκε η πολύ σκληρή και απειλητική ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησιας, εναντιον των βουλευτων του νομου Ροδουλας Ζηση και Κωστα Καρταλη.

Στην ανακοίινωση η τοπική οργάνωση υποστηρίζει ότι οι βουλευτές εγκλημάτισαν χθες σε βάρος του ελληνικού λαού και τους χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους για τα δεινά που θα επέλθουν - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά - ως απόρροια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο πρώην Πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης. Κατήγγειλε οτι μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας περίπου 100 κουκουλοφόροι πήγαν στο σπίτι της κυρίας Ζήση, η οποία αναγκάσθηκε να μείνει όλη τη νύχτα στο γραφείο της...

Για πράξη φασίζουσας νοοτροπίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταβάλουν προσπάθεια για να απαλειφθούν τέτοιους είδους πράξεις.

Ρωτώντας ο κ. Πετσάλνικος αν η δήλωση του εκφράζει όλη τη Βουλή, χειροκρότησαν όλοι οι βουλευτές, πλην του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε έκκληση να μην συνεχισθεί αυτό το κλίμα γιατί - όπως είπε - θα οδηγήσει στην πολιτική ανωμαλία. "Ειμαστε κατά της βίας από οπουδήποτε, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται.  Αυτοί όμως που ζητούν να δώουμε πιστοποιητικό μη βίας χτυπούν λάθος πόρτα"... κατεληξε.

Ισμήνη Λέντζου 
newsit 

Δεν υπάρχουν σχόλια: