Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Είμαι σίγουρη πως όλοι έχουν στο μυαλό τους το ίδιο πράγμα: μια Πίππα!


Mia_pipa
Μέρα με τη μέρα, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Η αδρεναλίνη μας σπρώχνεται με τα spreads στα ύψη - ούτε στα "Πουλιά" του Χίτσκοκ να συμμετείχαμε, ως το κοριτσάκι που έχει τα γενέθλιά του, π.χ.!
Εντάξει, το ομολογώ: ακόμα δεν έχω καταλάβει επακριβώς τι είναι τα spreads, αλλά για την αδρεναλίνη κάτι έχω διαβάσει -στο Cosmopolitan νομίζω.
Οι δηλώσεις της Τρίτης αποσύρονται την Τετάρτη, δαιμονοποιούνται την Πέμπτη το πρωί, διορθώνονται από ειδικούς την Πέμπτη το βράδυ, πετάει μια καλά μελετημένη κοτσάνα ο αντιπρόεδρος την Πέμπτη τα μεσάνυχτα και το μεσημέρι της Παρασκευής -μόλις κλείσουν οι τράπεζες- οι δηλώσεις και τα μέτρα ξαναδημοσιοποιούνται ως καινούρια...

Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην ανασκόπηση της εβδομάδας, στο ριλάξ και την ανασύνταξη δυνάμεων.
Όσο για τη Δευτέρα, τη χειρότερη μέρα, χρησιμεύει για να μας ανακοινωθεί από "έγκυρους κύκλους" πότε περίπου να περιμένουμε την Τρίτη τα νέα χαμπέρια και τι περίπου θα περιλαμβάνουν. Αυτό το κάνουν τη συγκεκριμέρα μέρα, επειδή στην αρχή της εβδομάδας είμαστε πάντα τσαντισμένοι και δεν πολυ-δίνουμε σημασία σε ό,τι μας λένε.
Και μέσα σ' όλα, έχουμε να λύσουμε τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά προβλήματα των μελών της κυβέρνησης, του κόμματός της αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των αντιπροσώπων της, όσων είναι μέσα κι όσων είναι απ' όξω...
Όλοι πιστεύουν πως κατέχουν τη μόνη αλήθεια που δεν μοιράζεται και δεν εξομολογείται στους αμύητους/βάρβαρους/άπιστους και υπόλοιπους βλαμμένους. Όλοι ζουν ένα προσωπικό δράμα μεγαλομανιακής προέλευσης που, ενίοτε, τους οδηγεί σε λυσσαλέες αντιδράσεις.
Και είμαι σίγουρη πως όλοι έχουν στο μυαλό τους το ίδιο πράγμα: μια Πίππα.
Εννοώ πως θα παρομοίαζα τις σκέψεις τους με το λογικό παράπονο που θα κρύβει στα φύλλα της καρδιάς της η νεαρή μελλοντική βασίλισσα:
Εσύ να 'χεις παντρευτεί τον πρίγκιπα και όλοι να κοιτούν τον κώλο της αδερφής σου...
Έτσι, μ' ετούτα και μ' εκείνα περνά ο καιρός και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι, καταναλώνοντας καθείς το προσωπικό του υποκατάστατο, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθούμε με τα δικά μας κόμπλεξ και τα δικά μας ψυχολογικά προβλήματα.
Βλέπεις, το ψυγείο είναι επικίνδυνα κοντά. Και το φαρμακείο επίσης.
Γράφει η Τίνα Κωνσταντάτου
news trap

Δεν υπάρχουν σχόλια: