Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μετράνε κουκιά στην Κυβέρνηση

Κορυφώνεται η αγωνία για την κυβέρνηση, ένα εικοσιτετράωρο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Βουλή. 
Για αύριο Τετάρτη το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ψήφιση, αν και συνηθίζεται παρόμοιες διαδικασίες να διεξάγονται τα μεσάνυχτα. 
Η συγκεκριμένη έχει προγραμματιστεί για τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα από πλευράς Αγανακτισμένων.
Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της δραματικότητας των στιγμών που θα...
ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι θα ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές, παρά τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις των τελευταίων ημερών.
Αν και ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης δείχνει ανυποχώρητος, από το Σαββατοκύριακο που μίλησε με τον κ. Βενιζέλο φαίνεται να έχει μαλακώσει τη στάση του.
Πιθανώς να επιφυλάσσεται για τον Εφαρμοστικό νόμο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσει σε μεταγενέστερο χρόνο την ψήφιση της σύμβασης του δημοσίου με τον ιδιώτη που θα έχει εμφανιστεί να αγοράσει τη ΔΕΗ.
Ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος παρά το «σαματά» που δημιούργησε μάλλον και αυτός έχει οπισθοχωρήσει. Μολονότι γνωρίζει πως η αγορά βάλλεται από τις ρυθμίσεις που επιβάλει ο εν λόγω νόμος, δεν δείχνει διατεθειμένος να ρισκάρει την χρεοκοπία της χώρας, αν και ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμα και στην περίπτωση που καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.
Άλλοι βουλευτές, κυρίως από το βενιζελικό στρατόπεδο, φαίνεται να έχουν κάνει, επίσης, ένα βήμα πίσω μετά τη τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του Αντιπροέδρου και του υπουργού Οικονομικών.
Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού φαίνεται ότι έδωσε στον ίδιο προσωπικά χρόνο στην εξουσία, αφού πολλοί βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης πριν τον ανασχηματισμό ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να παραιτηθούν.
Ο μεγάλος αντίπαλος αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι ο «άγνωστος Χ». Αυτός είναι βουλευτές που δεν έχουν μιλήσει, δεν έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ ή και ακόμα δεν έχουν εκφράσει παράπονα στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού.
Αυτοί οι βουλευτές έχουν εντοπιστεί και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν διερευνηθεί οι προθέσεις τους. Ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κανέναν, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία θα βγάλει χαμένους πολλούς πολίτες και ως εκ τούτου ο πολιτικός χρόνος μέχρι την πραγματοποίησή της απέχει έτη φωτός από τον πραγματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: