Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Σαμαράς στη Βουλή πήρε σβάρνα Καρατζαφέρη - Παπανδρέου

«Άναψαν τα αίματα» σήμερα κατά την συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή για την ενημέρωσή τους σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής από τον πρωθυπουργό.
Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία από καιρό έχουν στησει στον τοιχο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό Παπανδρέου ως το «δολοφόνο» με το αγγελικό χαμόγελο, καθώς και αυτούς που τον «στηρίζουν» εννοώντας το ΛΑΟΣ και τον κύριο Καρατζαφέρη...
«Μιλάτε εσείς για χρέος που μας φορτώσατε με 150 δις ευρώ;» διερωτήθηκε απαντώντας στην ομιλία Σαμαρά ο πρωθυπουργός. «Τα σφάλματα της δικής σας κυβέρνησης πληρώνει σήμερα ο λαός» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Μην μιλάτε για χρέος. Το χρέος είναι ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ» τόνισε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον πρωθυπουργό ενώ ζήτησε «να σταματήσει το παραμύθι ότι για όλα φταιει η Νέα Δημοκρατία».
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στις επικρίσεις Καρατζαφέρη σχετικά με τη «ντροπή» για τους «καβγάδες» των δύο κομμάτων.  
«Το ποιος κάνει “κωλοτούμπες” και ποιος λειτουργεί σαν προβοκάτορας το ξέρουμε» ανέφερε αιχμηρά ενώ με αφορμή επίσης συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ, διερωτήθηκε: «είστε ΛΑΟΣ ή λαγός;»!

«Κύριε πρωθυπουργέ είπατε ότι δεν είστε ίδιοι με την ΝΔ. Ίδιοι δεν είστε, είστε όμως όμοιοι», είπε ο κ. Καρατζαφέρης στην δευτερολογία του ενώ επέκρινε τον κ. Σαμαρά για τη στάση του έναντι του ΛΑΟΣ, την οποία απέδωσε στις δημοσκοπήσεις Τέλος, ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει τι θα γίνει με την υπόθεση της Siemens και με την εξεταστική για την Οικονομία.

«Τις αλλαγές θα τις κάνουμε με τους πολίτες» είχε τονίσει προηγουμένως ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του, σε μία αναφορά που ερμηνεύεται ήδη σαν «προανάκρουσμα» εκλογών από στελέχη των μεγάλων κομμάτων.

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά.« Εσείς είστε το πρόβλημα. Τις δικές σας πρόσφατες αμαρτίες, τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει ο τόπος…Εσείς καλέσατε το ΔΝΤ, όπως είπε ο Στρος Καν… Κι έχετε το θράσος να μιλάτε για πελατειακές σχέσεις, εσείς που τις κάνατε επιστήμη;» έθεσε το ερώτημα σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΨΟΦΟΔΕΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ