Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Εχουν ξεφύγει ... «εδώ στη ρωγμή του χρόνου»!

«Επιτέλους ηρέμησαν οι αγορές! Τους δώσαμε να φάνε τον θείο Θανάση...» 
...τα ανήψια του 

Εχουν ξεφύγει! πάλι για «νίκη» ομιλούν, πάλι για τα χάλια μας πανηγυρίζουν!
Για «επιβράβευση των προσπαθειών του ελληνικού λαού» (να πεινάει) μίλησε ο Παπανδρέου και για «μεγάλη μάχη». 
Δυστυχώς, σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια λαμβάνει μέρος με όλο και μεγαλύτερη (αλλά κι ανεξήγητη) θέρμη ο αγαπητός κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Οτι αυτήν τη φορά «ίδρωσαν τα αυτιά του» έλεγε ο...
κύριος Παπούλιας στον Πρωθυπουργό - ακατανόητο αυτό από μόνο του, πόσω μάλλον που τα αυτιά του Παπανδρέου για ουδέν ιδρώνουν.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο Παπανδρέου δήλωνε ότι θα φέρει προς ψήφισιν νόμο που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης (ασχέτως αν την έχει ήδη υποθηκεύσει). Τώρα, προκειμένου να βρουν τα ...50 δισ., επιτρέπεται η πώληση και εταιρειών, και γης, και ύδατων. Ποια απ' τις δύο φορές έλεγε την αλήθεια ο Πρωθυπουργός; 
Αν ρωτήσετε τον κ. Παπουτσή, θα σας πει: «και τις δύο!». Δοξάστε τους...
Εχουν ξεφύγει! 
Η κυρία Διαμαντοπούλου επαίρεται για όσα κάνει στην εκπαίδευση σημειώνοντας μάλιστα ότι τα κάνει χωρίς καν να την υποχρεώνει το Μνημόνιο.
Ο κυρ Πάγκαλος αποδίδει το κλείσιμο των καταστημάτων στο κέντρο στις διαδηλώσεις. Για το κλείσιμο χιλιάδων (πλέον) καταστημάτων στα πέριξ, οι διαδηλωτές φταίνε επίσης;
 
Εχουν ξεφύγει - «όλα όσα κάνουμε ελέγχονται», παραδέχεταια ο κ. Βενιζέλος. Σαν να 'ναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο η κατοχή κάτω απ' την οποίαν θα βρισκόμαστε έως το 2023 τουλάχιστον.
Οσο για τα περίφημα 50 δισ. και το πού θα τα βρούμε, «έχει ανεβεί το επίπεδο φιλοδοξίας μας» έλεγε χθες ο κ. Βενιζέλος στον ALTER και τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου!
Πρώτη φορά χώρα φιλοδοξεί να ξεπουληθεί!
Οπως και να 'χει, όπως κάθε φορά, τρεις μέρες θα κρατήσει πάλι το προπαγανδιστικό παραμύθιασμα, πάλι κάποια κεραμίδα θα τους πέσει στο κεφάλι, για την ώρα πάλιν τον καύκον έπιαν πάλιν τον νουν απώλεσαν.
Τον καύκον του αυτοπαραμυθιάσματος οι πιο απελπισμένοι. Οι πιο κυνικοί έχουν απλώς παραδεχθεί (την ήττα ομολογώντας) πως «όλα όσα κάνουμε ελέγχονται»... 
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 15.ΙΙΙ.2011 stathis@enet.gr  

Το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.  στον Μανώλη Ρασούλη, «εδώ στη ρωγμή του χρόνου» από τις πρόβες του τραγουδιού.
Θα σε θυμόμαστε από τα τραγούδια σου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: