Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

"Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι" , φέρεται να δήλωσε ο κ. Νίμιτς

Ο ειδικός μεσολαβητής για το μακεδονικό  κ. Νίμιτς αναγνώρισε ότι  οι Σκοπιανοί "έκαναν τεράστιο λάθος στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας τους" όπως  και  στην χρησιμοποίηση "των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων".
Ο ειδικός διαμεσολαβητής παραδέχθηκε τα παραπάνω  κατά την διάρκεια 40λεπτης συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής στις ΗΠΑ. 
Δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα, το γεγονός της παραδοχής αυτής από τον κ. Νίμιτς στο ...
περιβάλλον συνάντησης με ελληνική ομογενειακή οργάνωση του εξωτερικού.
"Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι" , φέρεται να δήλωσε σε Έλληνες ομογενείς  για πρώτη φορά δημοσίως ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.
Πρέπει να σημειωθεί και υπογραμμισθεί, ότι όλα αυτά τα χρόνια το κύριο βάρος της προσπάθειας για το θέμα του μακεδονικού το έχει σηκώσει στο εξωτερικό η "οργανωμένη" ομογένεια και έχει σημασία το "οργανωμένη" ομογένεια. 
Εδώ να αναφέρουμε ότι, για παράδειγμα στην Αυστραλία, η Παμμακεδονική οδήγησε την κυβέρνηση της Αυστραλίας στο να λάβει την πιό φιλελληνική και δίκαιη για τον σεβασμό της ιστορικής αλήθειας θέση παρά τον λυσσαλέο αγώνα και τα χρ'ηματα που ξόδεψαν στην Αυστραλία οι Σκοπιανοί.  
Επιστρέφοντας στην τοποθέτηση Νίμιτς, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αντώνιος Παπαδόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας  του με τον κ. Νίμιτς κατά την διάρκεια ομιλίας  που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή(13/04) η Επιτροπή  Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στην ίδια  συνάντηση  ανέφεραν ακόμη στον ειδικό διαμεσολαβητή ότι  δεν θα  πρέπει να χρησιμοποιείται ο επιθετικός όρος «Μακεδονικός»  για τον στρατό, τη γλώσσα τους και τον λαό των Σκοπίων.
Ο κ. Νίμιτς απάντησε στους εκπροσώπους της ελληνικής ομογενειακής οργάνωσης ότι ίσως μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείται ο όρος «ο λαός της τάδε Δημοκρατίας», ο «στρατός της τάδε Δημοκρατίας» και «η γλώσσα της τάδε  Δημοκρατίας», αντί του όρου  «Μακεδονικός».
Το γεγονός αυτό οφείλει να επισημάνει την σημασία της Ελληνικής οργανωμένης ομογένειας και την αναγκαιότητα να  επαναδραστηριοποιηθεί τάχιστα και δυναμικά η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, διότι από την εποχή Κασσίμη και μετά έχει εγκαταλειφθεί και ατονήσει ....... και ο Δημήτρης Δόλλης, ως προερχόμενος από την ομογένεια καλείται τώρα να παίξει τον σημαντικό του ρόλο.
Ελπίζουμε η δήλωση του προέδρου των Διπλωματικών υπαλλήλων κ. Δασκαρόλη στη Free Sunday την Κυριακή, ότι ο Δημ. Δόλλης είναι "πολιτικός εγνωσμένων ικανοτήτων"  να επαληθευθεί και σ' αυτό όπως στην Αίγυπτο και στην Λιβύη..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαι τώρα πρέπει να χαρούμε ; Θα μου πείτε έ κάτι είναι κι αυτό. Για όμως δείτε την συνέχεια Της ταδε δημοκρατίας είπε Δεν απέκλεισε το Μακεδονία σαν όνομα Έτσι θα μείνουμε ευχαριστημένοι θα περάσει το Μακεδονία και θα πανηγυρίζουμε κι όλας γιατί θα είναι -αν είναι - erga omnes!!!Kαι αντε να μου πείτε ότι της άνω ή κάτω,βόρειας ή δεν ξέρω ποιάς, Μακεδονίας οι κ΄΄ατοικοι δεν θα λέγοντε Μακεδόνες....erga omnes!!!! Από αυτά ξέρει ο άνθρωπος κι εμεις μόνο ευχαριστώ δεν του στείλαμε...