Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τσουνάμι, τρομοκράτες, Χρηματιστήριο… Εκλογές!

Μια φυσική καταστροφή με ανείπωτες διαστάσεις, που ωστόσο βρίσκεται… πάρα πολύ μακριά για να υποστούμε, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, τις οδυνηρές και μακροχρόνιες συνέπειές της… 
Η Αστυνομία που, δυσκολεύεται να κυνηγήσει… τσαντάκηδες στις γειτονιές, να κάνει… Δευτέρα πρωί, συντονισμένες εφόδους σε γιάφκες τρομοκρατών, σε διάφορες πόλεις της χώρας, και να βρίσκει οπλοστάσιο που, προφανώς ξέμεινε από τα γυρίσματα του 1821… 
Το Χρηματιστήριο, ο Οίκος των ...
μεγάλων αναστεναγμών, εκεί όπου το 1999 άλλαξε χέρια πλούτος τόσο γρήγορα και βίαια, που θα έκανε και τους τοποτηρητές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην υπόδουλη Ελλάδα να κοκκινίσουν από ντροπή, έκλεισε σήμερα με άνοδο που παραπέμπει σε χώρα η οποία γνωρίζει μοναδικές στιγμές ανάπτυξης.
Λες και… έχουμε λεφτά ακόμη και για να δανείσουμε τη Γερμανία, που λέει ο λόγος.
Αυτό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται, μέσω των γνωστών διαμεσολαβητών της ενημέρωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μερικές μέρες μετά την Απελευθέρωση, συγνώμη… την υπερδεκαετή λιτότητα που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, και για την οποία η Κυβέρνηση και οι «δορυφόροι» της πανηγυρίζουν, με τον ίδιο φανατισμό που έκλεινε η φωνή για τα «αδιανόητα» γκολ του Χαριστέα, στο Euro της Πορτογαλίας το 2004.
Δεν απέχει πολύ η στιγμή που θα κληθούμε… να κάνουμε το σταυρό μας, ενδεχομένως και… γονυκλισίες, για το γεγονός ότι όσες γενιές μεγάλωσαν στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, γαλουχήθηκαν με την αρπαχτή, την κουτοπονηριά, το «δεν βαριέσαι», συστατικά στοιχεία με τα οποία μπόλιασε το «εθνικό dna», η «εθνική λαίλαπα» ενός καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ
Ξέρετε, οι… πρόγονοι των σημερινών αντιεξουσιαστών, όπως ακούσαμε και πάλι στο… live της Κυριακής, δια στόματος Πρωθυπουργού.
Μην διστάζετε λοιπόν. Αρχίστε να τσιμπάτε τους διπλανούς σας. Κι αν δεν έχει αποτέλεσμα αυτή η τακτική, δεν θα έβλαπτε η… επί τόπου άσκηση βίας για να τους πείσετε να δουν «το φως το αληθινό». 
Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, έχει εθνικά μάχιμη Κυβέρνηση. Μετά την οποία… το χάος, όπως θα έχετε καταλάβει, παρακολουθώντας τη συντονισμένη επιχείρηση «εξαγνισμού», από τα παλαιά αλλά πολύ επίμονα και με… μεγάλα χρέη προς το κράτος, ΜΜΕ.
Επόμενο επεισόδιο του σίριαλ; 
Μα, οι εκλογές φυσικά
Στις οποίες ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί καν να προσέλθουμε μπροστά στην κάλπη. 
Αυτό έλειπε… Κι αν κάνουμε λάθος και δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ;
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: