Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εξελίξεις στην Λιβύη

Το video με το ρεπορτάζ του Π. Χαρίτου από την Λιβύη μας δείχνει τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν σ’ αυτή την χώρα. (Δείτε το)

Ηταν φανερό ότι ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Καντάφι. 
Οι τελευταίες εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών εκτιμούν ότι η λαϊκή εξέγερση που ξέσπασε σ’ αυτή την χώρα δεν ήταν αυθόρμητη αλλά οργανώθηκε δίνοντας υποσχέσεις στους εξεγερμένους από ... Αμερικανούς και Ευρωπαίους ότι αρχικά θα υπάρξει «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», για να εξολοθρευτεί ένα βασικό όπλο του Καντάφι, η αεροπορία, και αν χρειαστεί θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση από το ΝΑΤΟ για να ανατραπεί ο Καντάφι.

Νεώτερες, όμως εκτιμήσεις από τα γεράκια του Πενταγώνου και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αναλύσεις- θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο θα παρουσιαστεί σαν τρίτη κατάκτηση και κατοχή μουσουλμανικής χώρας μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ και αυτό θα εκληφθεί σαν γενικευμένος πόλεμος της Δύσης εναντίον των Αράβων και του Ισλάμ κάτι που μπορεί να έχει τεράστιες καταστροφικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χωρίς επίσης να μπορεί να αποκλειστούν οι παρασκηνιακές επαφές του καθεστώτος Καντάφι με Αμερική και Ε.Ε στις οποίες δόθηκαν ανταλλάγματα για να μην υπάρξει στρατιωτική επέμβαση.
Αυτό επίσης που είναι δεδομένο είναι ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος μακελεύουν τους εξεγερμένους οι οποίοι πιθανόν να αισθάνονται προδομένοι απ’ αυτούς που οργάνωσαν και υποκίνησαν αυτή την εξέγερση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: