Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

«Αναπτυξιακή υστέρηση και καρκινοβασία στη Δράμα»

ΣΤΟ περιθώριο των δηλώσεών του για τη σύσκεψη του Φαλακρού, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, μίλησε για «δεκαετή αναπτυξιακή υστέρηση της Δράμα και καρκινοβασία», όσον αφορά τη συνέχιση έργων στο νομό.

M Είναι μια μεγάλη αλήθεια αυτή, αλλά το θέμα είναι πώς λύνεις το πρόβλημα. 
Η αλήθεια είναι ότι ο νομός Δράμας υστερεί σημαντικά σε πάρα πολλά θέματα, σε σχέση με τους υπόλοιπους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας. 
Τα προβλήματα λίγο-πολύ είναι... γνωστά.
M Μιλώντας λοιπόν για το Φαλακρό ο κ. Γιαννακίδης, αναφέρθηκε στο ότι θα πρέπει θα πρέπει να βρεθούν σύντομα εκείνα τα «χρηματοδοτικά εργαλεία», ώστε να μπορέσουν να δρομολογηθούν εκείνες οι δράσεις «οι οποίες θα δημιουργήσουν μια ανάταξη αναπτυξιακή στη Δράμα, αξιολογώντας ότι η Δράμα τα τελευταία δέκα χρόνια (δεν το προσδιορίζω χρονικά για να αποτυπώσω ευθύνες), βρίσκεται σε μια διαρκή αναπτυξιακή υστέρηση – καρκινοβασία, άρα θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία για να δημιουργήσουμε μια αναπτυξιακή ανάταξη».
M Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε σε τι ακριβώς αναφέρετε, απάντησε ότι σύντομα, σε 15 μέρες, θα υπάρξουν οι ανάλογες ανακοινώσεις, όσον αφορά στα έργα της παράκαμψης του Κάτω Νευροκοπίου, στην παράκαμψη της Δράμας και στη συνέχιση των εργασιών στις φυλακές Νικηφόρου.
M Αναφερόμενος στο ζήτημα με τα 3 υπό δημοπράτηση σχολεία που επρόκειτο να γίνουν στην πόλη της Δράμας, είπε ότι αυτά δημοπρατήθηκαν με τεράστιες ελλείψεις. Στα δύο από αυτά δεν υπήρχε τοπικό ρυμοτομικό, και δεν ξέρω πώς έγινε η δημοπράτηση και στο άλλο υπήρχε ένα πρόβλημα οικοδομικής άδειας. «Με τέτοια προβλήματα δεν μπορούμε να εντάξουμε τα έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα που απαιτούν συγκεκριμένες νόρμες και συγκεκριμένα δεδομένα».
M Καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Γιαννακίδης έχει σίγουρα δίκιο σε όλα όσα λέει και ίσως δεν θα μπορούσε να λέει ό,τι νάναι. Το θέμα είναι, τι συμβαίνει με την κεντρική εξουσία και γιατί γίνονται όλες αυτές οι καθυστερήσεις έργων. Θα μπορέσει η Δράμα να ξεφύγει από τις ανισότητες που την καταπλακώνουν και να πάει μπροστά; Θα μπορέσει η Δράμα να έρθει κοντά στους άλλους νομούς; Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η νέα αιρετή περιφερειακή διοίκηση, ξεκίνησε αρκετά ζεστά και καταπιάστηκε με τα θέμα της Δράμας. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: