Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Big Brother στην κυβέρνηση

Σαν να μην έφταναν τα φαινόμενα διάλυσης που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση και οι κόντρες μεταξύ κορυφαίων υπουργών, μια προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να βάλει εκ νέου φωτιά στις σχέσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να περιλάβει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία συστήνεται Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών σε κάθε υπουργείο προκειμένου να παρακολουθούνται στενά οι δαπάνες
Όπως είναι φυσικό, οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν θα αφήσουν αμαχητί τον υπουργό Οικονομικών να τοποθετήσει δικά του «μάτια» μέσα στα «κάστρα» τους. 
Έτσι στην...
επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται βέβαια ότι θα βρεθεί μία αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι.
Το κλίμα επιβαρύνει και το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν είναι και το πλέον αγαπητό πρόσωπο μεταξύ των συναδέλφων του, αφού ουκ ολίγες φορές βρέθηκε να δέχεται τα πυρά τους για τις επιλογές του. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη την επίθεση που δέχτηκε από τον Χάρη Καστανίδηγια για το μέτρο του αυτοφώρου για τους φοροφυγάδες. Άλλωστε, η μοίρα του υπουργού Οικονομικών, ακόμα και στις καλές εποχές, είναι να αποτελεί τον εύκολο στόχο για το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο. Πόσo μάλλον στον καιρό του ΔΝΤ...

Ωστόσο, ο τσάρος της Οικονομίας βρήκε ένα ισχυρό σύμμαχο στη μάχη που έπεται. Αυτός δεν είναι άλλος από τις σχετικά ευνοϊκές για την Ελλάδα αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Το γεγονός ότι οι εταίροι αποφάσισαν να δώσουν φιλί ζωής στην Ελλάδα συνεπάγεται ότι  η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σφίξει ακόμα περισσότερο τα λουριά σε όλους τους τομείς. Και αν μέχρι σήμερα κάποιοι εντός του υπουργικού συμβουλίου κατάφερναν να θέτουν προσκόμματα σε όσα μέτρα δεν τους ήταν αρεστά, πλέον αυτό καθίσταται σχεδόν αδύνατο.

Πηγή:Voria
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: