Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τον ''σύντροφο'' Μουμπάρακ στηρίζει ο ΓΑΠ.... Αλληλεγγύη μεταξύ σοσια...ληστών.

ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ
 "Ας επικεντρωθούμε στις αλλαγές"
Τόνισε ο Παπανδρέου στο CNN

Τον συνάδελφο του και ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ στην Σοσιαλιστική Διεθνή (παρείτσα και με τον Τυνήσιο πρώην) καλύπτει και στηρίζει με δηλώσεις του ο Γιωργάκης Παπανδρέου και αυτές οι δηλώσεις έχουν γίνει στο BBC κι όχι κάπου τυχαία. 
Βέβαια αναμένεται να αποκρυβούν από τα καθεστωτικά μέσα γιατί επικοινωνιακά μια τέτοια είδηση δεν τραβάει... 
Ο Τζέφρυ που μιλάει στο τηλέφωνο με τον Μουμπάρακ ξεκαθάρισε ότι σημασία έχουν οι μεταρυθμίσεις και όχι τα πρόσωπα. 
"Ας επικεντρωθούμε στις αλλαγές" τόνισε. 
Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τα λεγόμενα του παραθέτουμε το κείμενο των δηλώσεων του στο BBC ώς έχει.....


ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η Αίγυπτος είναι μία χώρα που παίζει ηγετικό ρόλο αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει ακόμα πιο ισχυρό ηγετικό ρόλο. Η Αίγυπτος μετατρέπεται σε μία ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία. Πιστεύω ότι πρόκειται για μία ριζική αλλαγή για τον αραβικό κόσμο και αυτό θα μπορούσε να είναι το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι καθόλου εγγυημένο και γι’ αυτό όλες τις προηγούμενες ημέρες βρίσκομαι σε επικοινωνία με όλους τους ηγέτες στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου Mubarak. Επειδή πιστεύω ότι, αυτό που είναι απαραίτητο, είναι να υπάρξει μία μετάβαση προς τη δημοκρατία και αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς βία. Πρέπει να σταματήσει η βία που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες και πρέπει να γίνει με τρόπο που να φέρει την πλήρη δημοκρατία και ελευθερία που, ειδικότερα, η νεολαία της Αιγύπτου ζητά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν μιλήσατε με τον Πρόεδρο Mubarak του τα είπατε όλα αυτά;

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Φυσικά. Είπα ότι τώρα η διεθνής κοινότητα, αλλά σίγουρα και όλοι στην Αίγυπτο επιθυμούν να δουν συγκεκριμένες δράσεις για τη μετάβαση προς την δημοκρατία και αυτό είναι κάτι που στηρίζουμε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι αξιοπιστία, είναι να υπάρξει συγκεκριμένη δράση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζετε ότι αυτή η συγκεκριμένη δράση θα μπορούσε να σημαίνει την απομάκρυνση του ίδιου του Προέδρου Mubarak πριν τον Σεπτέμβριο, πριν τις προεδρικές εκλογές;

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτή είναι μία κρίσιμη ερώτηση και συμβολικά και προσωπικά για τον πρόεδρο Mubarak. Τελικά, όμως, πιστεύω ότι αυτό που είναι κρίσιμο, είναι να επικεντρωθούμε στην ίδια τη μετάβαση. Το γεγονός είναι ότι η μετάβαση αυτή είναι μία πραγματική μετάβαση στην δημοκρατία και πιστεύω ότι, αυτό που είναι απαραίτητο τώρα είναι να δούμε ότι το υπάρχον καθεστώς κάνει τις αναγκαίες κινήσεις και αλλαγές για τους συμμετέχοντες και τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι πρόκειται για μία αξιόπιστη μετάβαση.

Τελικά, το εάν ο πρόεδρος Mubarak παραμείνει ή όχι, αργά ή γρήγορα, θα έχει ιστορικά δευτερεύουσα σημασία εάν δεν υπάρχουν αλλαγές.

Αυτό που θέλω να πω είναι λοιπόν, ας επικεντρωθούμε στις αλλαγές και ας τις επιφέρουμε με τους καλύτερους δυνατούς δημοκρατικούς και χωρίς βία, τρόπους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν μιλήσατε στον πρόεδρο Mubarak είδατε ότι πραγματικά καταλαβαίνει την ανάγκη για αλλαγή που τόσοι άνθρωποι απαιτούν από εκείνον;

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ εκ μέρους του. Αυτή ήταν μία συζήτηση μεταξύ μας και ναι, πράγματι μου είπε ότι καταλαβαίνει ότι η νεολαία της Αιγύπτου θέλει αλλαγή και το σέβεται αυτό.

www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: