Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η "σφαλιάρα" που άργησε μία δεκαετία

Αναμφίβολα το 2004, η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος, έκανε τους περισσότερους Έλληνες να αισθανθούν, τουλάχιστον για κάποιες μέρες και μετά από πολλά χρόνια, υπερήφανοι.
Ωστόσο, οι περισσότεροι βλέπουν πλέον, πως η Ελλάδα βρέθηκε στη σημερινή εξαιρετικά δεινή οικονομική της θέση και εξαιτίας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.  
Το ότι η Αθήνα καρπώθηκε ελάχιστα από τη διοργάνωση, σε αντίθεση με άλλες πόλεις, όπως π.χ. η Βαρκελώνη και το Σίδνεϊ που βγήκαν κερδισμένες, ποικιλοτρόπως από τους Ολυμπιακούς, το αφήνουμε σε αυτή τη  φάση ασχολίαστο... 

Στην Ελλάδα, μαζί με τα ολυμπιακά έργα σκούριασε και η οικονομία.
Η χώρα διεκδίκησε και κέρδισε, εκ νέου, το 2007 τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, σε Βόλο και Λάρισα. 
Ωστόσο την Παρασκευή, η αρμόδια διεθνής επιτροπή, με έδρα το Παρίσι, αποφάσισε να αφαιρέσει τη διοργάνωση από την Ελλάδα, εξαιτίας καθυστερήσεων στην εκτέλεση των απαραίτητων για τη διεξαγωγή των αγώνων, έργων.
Κάποιοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι. Κάποιοι άλλοι, που έζησαν τα γεγονότα από κοντά, δήλωσαν ότι όλο αυτό το διάστημα "δεν έπεσε ούτε τούβλο".
Αλήθεια, αν αυτή τη "σφαλιάρα", την έτρωγε η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια, πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα;  
Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό και κανένας δεν μπορεί να το απαντήσει με βεβαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: