Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτα η Τρόικα, μετά οι Πολίτες, σωστό ή λάθος;

"Δεν συμφωνώ, δεν συμφωνώ"

Μέτωπο με όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους έχει ανοίξει η κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την αποδοχή της από την τρόικα και δευτερευόντως για τις αντιδράσεις των πολιτών.  
Του λαού που την εξέλεξε, των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα και βιώνουν στο "πετσί" τους τις αλλαγές που προωθεί, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν ακόμα "μέλλον".
Οι συνεχείς διαβεβαιώσεις κορυφαίων υπουργών ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα διαψεύδονται πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρεις".
Διάλογος δεν υπάρχει...
Η κυβέρνηση νομοθετεί σε χρόνο ρεκόρ, με αιχμή την τρόικα και "δόλωμα" το opengov.gr, το οποίο έχει απαξιωθεί, καθώς οι εκπρόσωποι των περισσότερων επαγγελματικών κλάδων καταγγέλλουν ότι υπάρχει για το θεαθήναι. 
Παράλληλα, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προσχηματικό διάλογο, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ανατραπούν τα πάντα μέσα από διάλογο λίγων ημερών ή ακόμα και ωρών.
Η κυβέρνηση επιμένει να "κρύβεται" πίσω από την τρόικα, υιοθετώντας την αρχή του ενός και μία πολιτική η οποία έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία στα σημερινά αδιέξοδα. Η κυβέρνηση αφού απαξίωσε την προσφορά χιλιάδων συμβασιούχων σε δημόσιες υπηρεσίες, επιτίθεται τώρα και στους γιατρούς, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, συχνά με αυταπάρνηση, για τη δημόσια υγεία.
Επιτέλους, ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα του οίκου της, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βάλει ένα τέλος στην κοινωνική κατρακύλα. 
Η κοινωνική ειρήνη πρέπει να είναι το ζητούμενο, γιατί διαφορετικά τη τάση του "δεν συμφωνώ, δεν συμφωνώ" θα αποδειχθεί  ίσως ισχυρότερη από το κίνημα του "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" που σήμερα προβληματίζει την κυβέρνηση.
Γιάννης Διονάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: