Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αν είχε διασπάσει το ΠΑΣΟΚ…

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πιθανότατα το πλέον προικισμένο στέλεχος που υπάρχει σήμερα στο πολιτικό δυναμικό των κομμάτων, με αναφορές στα ηγετικά «πατώματά» τους.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποτελεί σημείο αναφοράς για το ΠΑΣΟΚ, ενώ η συνολική παρουσία του τον έχει καταστήσει παράγοντα ο οποίος διαθέτει προσωπικό ακροατήριο και στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ανεξαρτήτως του αν η συμπάθεια αυτή μετατρέπεται και σε…
πρόθεση ψήφου.
Με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Ευάγγελος Βενιζέλος έρχεται να αναπτύξει ένα πλήρες πλαίσιο πολιτικής πρότασης για τη διαχείριση της κρίσης την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, κυρίως όμως για τη μορφή που θα πρέπει να έχει η χώρα μετά την κρίση, ώστε να αντικρίσει το μέλλον της με αισιοδοξία.
Παράλληλα, μερικές ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία διατυπώθηκαν προτάσεις και ακούστηκαν φωνές διαφοροποίησης, έρχεται να συμφωνήσει με την άποψη που διατύπωσε ο Γιώργος Λιάνης περί ελέγχου στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ελεγχθούν τα ταμεία των κομμάτων». 
Στην προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει με την κοινωνία, και παραπέμπει σε διαρκή αμφισβήτηση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, σχολιάζει και την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές από τον Αντώνη Σαμαρά, και να προχωρήσει στην ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Θυμάται ότι εκείνος είχε συστήσει στην πρώην υπουργό Εξωτερικών να ακολουθήσει το δικό του παράδειγμα, προκειμένου να βρει την απαραίτητη πολιτική ισορροπία με τον αρχηγό του κόμματος στις τάξεις του οποίου βρίσκεται. Και σχολιάζει με νόημα ότι αν είχε εκείνος προχωρήσει τότε σε ένα ανάλογο βήμα, θα είχε αλλάξει η φυσιογνωμία του πολιτικού σκηνικού.
Δεν έχει και πολύ άδικο. Ήταν η άνοιξη του 2008, το ΠΑΣΟΚ… τρίκλιζε στις δημοσκοπήσεις και η ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση. 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκεφτόταν να δημιουργήσει το «Δίκτυο», τελικά δεν προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση ανατροπής, μετά… ήρθε το Βατοπέδιο, και το πολιτικό σκηνικό άλλαξε.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: