Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση

  Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
    Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε πως η όποια παράταση της αποπληρωμής του χρέους θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η μείωση του επιτοκίου, η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να οδηγούν στην ανάπτυξη και η θέσπιση του ευρωομολόγου.
    "Το κυριότερο είναι, πώς η όποια απόφαση δεν πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα. Αυτά δεν τα ...
αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία", τόνισε, χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν σκέφτεται τις λαϊκές ομάδες.
    " Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη χωρα ως εταιρία, υπό εκκαθάριση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές. Ο λαός δεν είναι υπάλληλος της εταιρίας αυτής, υπάρχουν ευπαθείς, ευαίσθητες ομάδες που δεν αντέχουν", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που να οδηγούν στην ανάπτυξη.
    "Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Δεν είναι για να χαιδέψουμε τα αυτιά του κοσμάκη το "όχι στα σκληρά μέτρα". Για να βγεις από το φαύλο κύκλο δεν μπορείς παρά να αυξήσεις το εισόδημα του πολίτη", δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ δικαιώνεται για το "όχι" της στο μνημόνιο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για διγλωσσία, καθώς υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξουν νέες επώδυνες αποφάσεις την ώρα που, όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, με απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ εμφανίζεται η χώρα να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα 12 δισ.
Για άσυλο και λαθρομετανάστες


    Επιμένει στην πρότασή της για την πλήρη κατάργηση του ασύλου η ΝΔ. 'Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, η ύπαρξη του ασύλου για το χώρο καταργεί το άσυλο των ιδεών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα χθεσινά επεισόδια στη Νομική Σχολή Αθηνών.

    ¨Η ελευθερία των ιδεών δεν μπορεί να είναι προνόμιο δέκα κτιρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"
, ανέφερε ο κ. Μιχελάκης. Απαντώντας σε ερώτηση για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι στεγάζονται σήμερα σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κοιτάξει την κάθε περίπτωση χωριστά.

   

    Για τον Ευα. Αντώναρο

    Εξαιρετικές χαρακτηρισε της σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στα όσα είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Αντώναρος για τον Κώστα Σημίτη, τόνισε πως είναι άνευ σημασίας, καθώς κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει τη δική του άποψη.

    " Στο κόμμα δεν υπάρχουν καραμανλικές ή άλλες πτέρυγες, το θέμα της εσωστρέφειας έχει μείνει πίσω" τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μιχελάκης αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τα όσα είπε ο κ. Αντώναρος, διερωτώμενος αν υπάρχει θεσμοθετημένος ρόλος ενός βουλευτή να είναι εκπρόσωπος ενός άλλου βουλευτή.

   
    Για Θ.Ρουσόπουλο

    Κλειστή παραμένει η πόρτα της ΝΔ για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης ο Αντώνης Σαμαράς είχε κατά το παρελθόν καυτηριάσει πολιτικές συμπεριφορές. " Αυτό δεν έχει αλλάξει", τόνισε χαρακτηριστικά.

   
    Για Όλγα Κεφαλογιάννη

    Στη εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών θα πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την Ολγα Κεφαλογιάννη και της ζήτησε να μεταφερθεί από την εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου στην Α' Αθηνών.
ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: