Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

"Λυπάμαι όλους αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα"

Ζήτω το Διαδίκτυο!


PITSIRIKOS
Χτες το βράδυ, ο Άρης Χατζηστεφάνου έγραψε στο Twitter το εξής φαρμακερό και εύστοχο σχόλιο: “Σειρά επαφών για την εξεύρεση λύσης στην Αίγυπτο έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Λογικό, αφού οι περισσότεροι δικτάτορες της Μεσογείου είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς”. 
Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Αίγυπτο μέσα από το...
The Press Project και διαβάζω σχόλια σαν το παραπάνω.
Το The Press Project έχει tweets, φωτογραφίες, links, video και -βέβαια- σε συνεχή μετάδοση το Al Jazeera. Την φωτογραφία με τον άτυχο φωτορεπόρτερ κάτω από την καμήλα την βρήκα εκεί – είναι χτεσινή και προέρχεται από μια Αιγύπτια μπλόγκερ.
Ο κόσμος έχει αλλάξει και αυτό οφείλεται πολύ στο Διαδίκτυο. Βλέπω τους νεαρούς Αιγύπτιους που είναι στους δρόμους, ακούω τι λένε, διαβάζω τι γράφουν στα μπλογκ τους, στο Twitter, και καταλαβαίνω πως δεν έχουν καμία σχέση με την Αίγυπτο και τους Αιγύπτιους που έχουμε στο μυαλό μας. Αντιθέτως, έχουν πολύ μεγάλη σχέση με τους νεαρούς Έλληνες που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τον Δεκέμβριο του 2008.
Συνειδητοποιώ πως το Διαδίκτυο μου αρέσει σήμερα περισσότερο από ποτέ. Είναι το τέλειο πολιτικό εργαλείο και το μόνο μέρος που μπορείς να διαβάσεις έξυπνους και ελεύθερους ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να επικοινωνήσεις και να συνεργαστείς μαζί τους. 
Ένας νέος κόσμος γεννιέται και λυπάμαι όλους αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα. Τους περιμένουν πολύ μεγάλες εκπλήξεις.
Σήμερα το απόγευμα, στο web radio του The Press Project, θα είναι καλεσμένος μου ο Σπύρος Γραμμένος. Μάλλον, η εκπομπή δεν θα βγει ζωντανά -υπάρχουν και οι εξελίξεις στην Αίγυπτο-, αλλά θα ανεβεί στο site του The Press Project και θα μπορέσετε να την ακούσετε όποτε θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: