Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ιστορική ευθύνη όλων να τοποθετηθούν!

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ως η «Μαύρη Πέμπτη» του σύγχρονου ελληνικού κράτους. 

* Να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο!

Η χώρα παραδίδεται ύστερα από το πρώτο επίσημο αίτημα της κυβέρνησης στο ΔΝΤ. 
Σε αυτή τη δραματική στιγμή, μία στιγμή που θα έπρεπε λογικά να ενώνει τους Ελληνες για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, τα πολιτικά κόμματα –μηδενός εξαιρουμένου– έχουν την ιστορική ευθύνη να τοποθετηθούν στο Εθνικό Κοινοβούλιο και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους στον ελληνικό λαό, μπροστά στις ανατροπές που φέρνει η διεθνής επιτήρηση. 
Τονίζουμε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να πάρουν σαφή θέση.
OΣΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ να εξηγήσουν γιατί, όσα είναι κατά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση δανεισμού. 
Είναι εμφανές πλέον ποιοι και γιατί ευθύνονται, ακόμη και τα...
...ποσοστά ευθύνης του καθενός.
Ολους αυτούς τους μήνες έχει γίνει πλήρης ανάλυση, από κάθε ιδεολογικό στρατόπεδο, του παρελθόντος.
Το να επιστρέψουμε πίσω στο χρόνο και να κάνουμε διορθώσεις στα κάκιστα που έλαβαν χώρα δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη πώς μπορούμε να το πετύχουμε.
Ετσι λοιπόν θα πρέπει να επικεντρωθούμε, όλοι μαζί, στην επόμενη ημέρα και πώς θα τη φτιάξουμε καλύτερη μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος.
Πράγμα διόλου εύκολο.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΪΔΕΑΣΕΙ την κοινή γνώμη, πριν ακόμη γίνει οφθαλμοφανές το πρόβλημα, ότι η χώρα θα ζήσει τις χειρότερες μέρες της μετά τον εμφύλιο. 
Τα μηδενιστικά τύπου «εμείς δεν ευθυνόμαστε, να πληρώσουν εκείνοι που ευθύνονται» είναι εντελώς ανεύθυνα και ενδεχομένως και ανθελληνικά στην παρούσα φάση.
Βέβαια καλό θα ήταν αν έστω και την ύστατη στιγμή η χώρα αντιμετώπιζε μόνη της το πρόβλημα, όπως είπε προχθές ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: