Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επωνύμως, για τις εκλογές στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ.



Χρίστου Βλαχοκώστα
Αντ/δρου Διοικούσας Επιτροπής
Τεχν. Επιμελητηρίου Ελλάδος
Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας
Την μεθεπόμενη Κυριακή 18 Απριλίου, οι νέοι της χώρας μας θα κλιθούν σε μια ανοικτή διαδικασία εκλογής να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Ελλάδος
Ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει όποιον υποψήφιο θεωρεί καταλληλότερο για Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, να συγκρίνει τις θέσεις και τις προθέσεις των υποψηφίων και να διαμορφώσει τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας που ο ίδιος οραματίζεται
Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου απευθείας από τη φιλελεύθερη νέα γενιά πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ιδιαίτερα κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά. 
Ζούμε σε μια περίοδο ελλείμματος συλλογικότητας και πολιτικής χρεωκοπίας. 
Μια εποχή όπου δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε το σοβαρό αναλυτή από τον καταστροφολόγο, που στα πλαίσια της «τηλεοπτικής δημοκρατίας» αποκρύπτει τις...
ευθύνες του για τον «πληθωρισμό» προβλημάτων αυτής της χώρας και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη διασφάλιση των πολιτικών ή οικονομικών  βραχυπρόθεσμων μικροσυμφερόντων του. 
Βιώνουμε μια οικονομική κρίση, αλλά πολύ περισσότερο μια κρίση αξιών και θεσμών σε σημείο όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει δυνατότητα αντιστρεπτής μεταβολής.
Σε όλα τα παραπάνω η νέα γενιά πρέπει να δώσει την απάντησή της. 
Αυτή η ανοικτή διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καινοτόμα για τα δεδομένα της χώρας μας, δίνει την ευκαιρία της συμμετοχής, της ανανέωσης. 
Αξίζει να σηκωθούμε από την καρέκλα, να εκφραστούμε, να ψηφίσουμε.   
Απαιτείται να έχει ο καθένας από εμάς άποψη για το ποιος θα διαχειρίζεται, με ποια στρατηγική και με ποια πολιτική προσέγγιση το καλύτερο αύριο της νεολαίας μας. 
Το οφείλουμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας, να έχουμε άποψη για το ποιος μπορεί να δώσει οντότητα, ουσία και να πράξει πολιτικές με διαφάνεια που θα ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά της νεανικής αποπολιτικοποίησης. 
Είναι αναγκαίο να έχουμε άποψη για το ποιος θα προβεί σε δράσεις που θα ενισχύσουν την πολιτική παραγωγή και θα επιδιώξουν το διάπλατο άνοιγμα στην κοινωνία. 
Μέσω της παραγωγής συγκεκριμένου πολιτικού λόγου και προτάσεων θα επέλθει και η ουσιαστική παρέμβαση στην κοινωνία. 
Η περαιτέρω ζύμωση της κοινωνίας με την πολιτική σχολή σκέψης και δράσης της νεολαίας μας είναι αναγκαία, ώστε να εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρα, παρεμβατική και αποτελεσματική.
Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια αρχών και ιδεών, είναι ένα ξεκάθαρο πολιτικό ρεύμα σκέψης που, όπως εκφράστηκε και κυριαρχεί στα πανεπιστήμια με την ποιότητα, τον πλουραλισμό, την απλότητα και τις ιδέες του, προσπαθεί να πετύχει και στη νεολαία που όλοι αναζητούμε το καλύτερο. 
Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου συνδέει μια ομάδα φιλελεύθερων νέων ανθρώπων. Με την ελπίδα και την πίστη ότι θα συμβάλλουμε θετικά στην πορεία αλλαγής του πολιτικού μας φορέα. Όλοι μας στελέχη με ιστορία και διαδρομή συμμετοχής στα κοινά, που αναδειχθήκαμε μέσα από διαδικασίες. 
Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου και όχι αβρόχοις ποσί ή κληρονομικό δικαιώματι. Ξέρουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε. 
Περισσότερο ξέρουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί, δύναμη πολιτική και στη σκέψη της πλειοψηφική. 
Για αυτό και έχουμε απαιτήσεις. Πρώτα από τον εαυτό μας, διότι κουβαλάμε μια βαριά πολιτική κληρονομιά. 
Και μετά από όλους μας. 
Καταθέτουμε λοιπόν τη δική μας πρόταση, με κεντρικούς άξονες τη διαφάνεια και τη δημιουργική παρεμβατικότητα. 
Για μια νέα πορεία, για μια νέα ΟΝΝΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: