Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΔΝΤ: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την ευρωοικονομία..

Tα χειρότερα έχουν παρέλθει για την οικονομία της ευρωζώνης εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αξιολογεί ως ορθές τις έως σήμερα αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία της οικονομίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων.
Πηγές του διεθνούς πρακτορείου προσκείμενες στους συντάκτες της έκθεσης
για την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης η οποία κατατίθεται τη Δευτέρα στη μηνιαία σύνοδο του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, το ΔΝΤ θεωρεί ότι...
δεν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα σήμερα, γιατί τα ληφθέντα έως τώρα κρίνονται αποτελεσματικά και δεν προβλέπεται να προκύψει κάτι απρόσδοκητο.
Η έκθεση του ΔΝΤ αποστέλλει το μήνυμα ότι «οι επιλογές της Ε.Ε. ήταν οι κατάλληλες,» ωστόσο υπογραμμίζεται ότι «υφίστανται κίνδυνοι στον ορίζοντα». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Κομισιόν εκτιμά πως τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης θα δαπανήσουν το 5% του ΑΕΠ για τη λήψη μέτρων και αυξημένων παροχών, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης εφέτος και το επόμενο έτος.

greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: