Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ελληνικός Τουρισμός: Επιτέλους “Good News”

Την ώρα που ο ελληνικός τουρισμός δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, το διαδίκτυο τείνει «χείρα βοηθείας».


Η Ελλάδα βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως, σε ότι αφορά ηλεκτρονικές αναζητήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ενώ, σύμφωνα με το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο της Google, Google Insights οι όρος «ελληνικές διακοπές» βρίσκεται στους πέντε πιο γρήγορα αυξανόμενους όρους αναζήτησης παγκοσμίως.


Οι τρεις ελληνικοί προορισμοί, οι οποίοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον για το φετινό καλοκαίρι είναι η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη και η Ρόδος με τις τρεις αντίστοιχες λέξεις να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων όρων αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.


Εν τω μεταξύ αναλυτές της αγοράς διαπιστώνουν πως η εικόνα των αφίξεων βελτιώνεται και εκτιμούν ότι η πτώση δεν θα ξεπεράσει τελικά το 10%, όμως καθώς οι τουρίστες έχουν περιορίσει τις μέρες διακοπών, αλλά και δαπανούν λιγότερα, τα τουριστικά έσοδα θα δεχθούν μεγαλύτερη πίεση (ακόμα και 20%).


Σύμφωνα με ξενοδόχους οι κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής», δείχνουν ότι ο Μάιος κινήθηκε καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις (για παράδειγμα στο Ηράκλειο σημειώθηκε άνοδος 20%).


Και συμμερίζονται την άποψη ότι το 2009 θα «κλείσει» καλύτερα χωρίς να αποκλείεται το ποσοστό της πτώσης να είναι τελικά μονοψήφιο.


Ανάσα για τον ελληνικό τουρισμό ήταν ο Απρίλιος καθώς οι αφίξεις στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς ήταν αυξημένες κατά 29,3% για την Ρόδο, 14% για τη Θεσσαλονίκη και 21,9% για τα Χανιά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: