Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Άμεσα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης

Οι εκλογικές διαρροές προς το ΛΑΟΣ φαίνεται πως "ταρακούνησαν" την κυβέρνηση, η οποία προτίθεται να λάβει άμεσα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.



Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδριάζει στις 13.30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα βρεθούν θέματα Δημόσιας Τάξης. Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον αναπληρωτή θπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.



Σύμφωνα με την "Καθημερινή" θα συζητηθούν τα ενδεχόμενα δημιουργίας χώρων συγκέντρωσης παρανόμων λαθρομεταναστών, της συνεργασίας με πρεσβείες ώστε να επαναπατρίζονται οι παράνομοι μετανάστες της χώρας, της αυστηρότερης φύλαξης των συνόρων και γενικότερης αστυνόμευσης.




Παράλληλα, τις προθέσεις της κυβέρνησης ενισχύουν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για αντιμετώπιση της υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, με τα αποτελέσματα των προσπαθειών να γίνονται ορατά μέχρι το τέλος Ιουλίου.



Χθες, εξάλλου, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη συνομίλησε στο Όσλο με το νορβηγό ομόλογό της Γιούνας Γκαρ Στόερε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.



"Η Νορβηγία στηρίζει θεσμικά και έμπρακτα, με κονδύλια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης", υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών μετά την μιάμισης ώρας συνάντηση.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: