Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης

bernadakis-petralia.jpg
Τον Μάιο δημιουργήθηκαν 52.394 νέες θέσεις εργασίας βάσει των στοιχείων του ΟΑΕΔ, που μιλά για θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που -όπως τονίζει- δημιουργεί αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία, αλλά και τη μείωση των δεικτών ανεργίας. Για ενθαρρυντικά στοιχεία μιλά και η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις-απολύσεις τον Μάιο, έγιναν 125.173 αναγγελίες πρόσληψης, έναντι 45.492 καταγγελιών συμβάσεων και 27.287 οικειοθελών αποχωρήσεων, που σημαίνει ότι, τελικώς, στο ισοζύγιο της απασχόλησης έχουμε 52.394 νέες θέσεις εργασίας.


Τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ «δημιουργούν βάσιμες ελπίδες και αισιοδοξία για την πορεία της απασχόλησης αλλά και για τη μείωση των δεικτών ανεργίας» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.


Στο ίδιο πνεύμα η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά σχοσίασε: «τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις-απολύσεις για τον μήνα Απρίλιο ήταν ενθαρρυντικά. Την ίδια εικόνα έχουμε και για τον Μάιο».


»Φιλοδοξία μας είναι -με την ολοκληρωμένη στρατηγική που ήδη υλοποιούμε για τον τομέα της εργασίας- να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποτρέψουμε τις δυσμενείς συνέπειες που προκαλεί η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας εντείνει τις δράσεις του για την απασχόληση και καθίσταται ασπίδα προστασίας για όλους τους εργαζομένους. Κι αυτό αποτελεί για εμάς όχι μόνο πεποίθηση, αλλά και πυξίδα δράσης».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: