«Πριν από ένα χρόνο, θέτοντας το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, στην πραγματική του διάσταση, στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών αλλά και σε όλους τους πολιτικούς φορείς, χαρακτηρίστηκα από τους «κατ’ επάγγελμα προοδευτικούς» ως ακροδεξιός
Από την πρώτη στιγμή της θητείας μου στο Δήμο της Αθήνας, αφιερώσαμε χρόνο και ανθρωπιά και διαθέσαμε τα αναγκαία χρηματικά ποσά, προσπαθώντας να περιορίσουμε κάθε μορφής παρενέργειες που οδηγούσαν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και ιδιαίτερα της Αθήνας.
Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως προς τις πολιτικές ενσωμάτωσης των νόμιμων μεταναστών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας.
Πρέπει να γίνει όμως συνείδηση σε όλους, ότι η Αθήνα έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια αντοχής της και αδυνατεί να λειτουργήσει ως «δεξαμενή υποδοχής και παραμονής» εκατοντάδων χιλιάδων δύστυχων συνανθρώπων μας που βάσει σχεδίου προωθούνται από γειτονικές χώρες, και ιδιαίτερα την Τουρκία.
Η κοινή Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική και η υπενθύμιση με πράξεις στην Τουρκία ότι η ευρωπαϊκή της πορεία περνά μέσα από τις Αρχές και το Δίκαιο της Ε.Ε., είναι δύο απαραίτητα μέτρα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των συνθηκών επαναπροώθησης.
Όποιος δεν έχει προσφέρει στο Δήμο της Αθήνας ούτε μια τσάντα με τρόφιμα, ούτε κυρίως μια ώρα εθελοντικής δουλειάς στο Κέντρο Υποδοχής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας, δεν νομιμοποιείται να ασκεί κριτική, προς καμιά πλευρά προτείνοντας μάλιστα ανέφικτα μέτρα.
Διαβεβαιώνω τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ότι καταβάλαμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν ότι οφείλει να τους παρέχει ο Δήμος.
Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται κατ’ αρχήν προς τη σωστή κατεύθυνση».
1 σχόλιο:
Τι προβλέπει η τροπολογία για τους λαθρομετανάστες
ΑΘΗΝΑ 18/06/2009
Τροπολογία, με την οποία προσδιορίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η παρουσία αλλοδαπού στην Ελλάδα συνιστά κίνδυνο για την δημόσια τάξη και ασφάλεια κατατέθηκε στη Βουλή, προκειμένου, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Με τη νέα ρύθμιση αυστηροποιούνται μεταξύ άλλων οι ποινές, τόσο για τους λαθρομετανάστες όσο και για τους διακινητές.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση:
Διπλασιάζεται το ανώτατο όριο του χρόνου κράτησης αλλοδαπών για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης, μέχρι την εκτέλεση της και γίνεται έξι μήνες, αντί τρεις μήνες που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.
Παρέχεται η δυνατότητα παράτασης έως και 12 μήνες του χρόνου κράτησης των προαναφερόμενων αλλοδαπών, σε περίπτωση που η απέλαση καθυστερεί επειδή αυτοί αρνούνται να συνεργαστούν ή καθυστερεί η λήψη των αναγκαίων για την απέλαση εγγράφων από τη χώρα καταγωγής ή προέλευσης τους.
Επανακαθορίζονται, επί το αυστηρότερον, οι ποινικές κυρώσεις και οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται:
Πρώτον: Στα πρόσωπα που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο ή έξοδο από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών. Ειδικότερα, μετατρέπεται σε κάθειρξη μέχρι 10 ετών, αντί φυλάκισης ενός έτους, η επιβαλλόμενη ποινή και αυξάνεται από 5.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της σχετικής χρηματικής ποινής. Μετατρέπεται επίσης, σε κάθειρξη τουλάχιστον μέχρι 10 έτη, αντί φυλάκισης μέχρι δύο ετών που ισχύει σήμερα, η επιβαλλόμενη ποινή και αυξάνεται από 10.000 σε 50.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της σχετικής χρηματικής ποινής, που επιβάλλονται σε περίπτωση που ο παραβάτης ενήργησε κερδοσκοπικά ή κατ επάγγελμα ή κατά συνήθεια.
Δεύτερον: Στους πλοιάρχους ή κυβερνήτες πλοίου, πλωτού μέσου ή αεροπλάνου και οδηγούς κάθε είδους μεταφορικού μέσου που μεταφέρουν παράνομα από το εξωτερικό στη χώρα μας, υπηκόους τρίτων χωρών, καθώς και σε αυτούς που τους παραλαμβάνουν για να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ή στο έδαφος κράτους -μέλους της ΕΕ, ή τρίτης χώρας ή διευκολύνουν τη μεταφορά τους, ή τους εξασφαλίζουν κατάλυμα για απόκρυψη, μετατρέπεται σε κάθειρξη μέχρι 10 έτη η ποινή και αυξάνεται σε 10.000 έως 30.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της επιβαλλόμενης ανά μεταφερόμενο πρόσωπο, χρηματικής ποινής.
Μετατρέπεται επίσης σε κάθειρξη τουλάχιστον μέχρι 10 ετών και αυξάνονται σε 30.000 έως 60.000 ευρώ τα όρια της επιβαλλόμενης ποινής, σε περίπτωση που ο υπαίτιος ενεργεί κατ' επάγγελμα ή είναι υπότροπος.
Επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών και διπλασιάζεται η χρηματική ποινή από 10.000 σε 20.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπον αν από τη πράξη προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
Αυξάνεται η χρηματική ποινή από 500.000 σε 700.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο, αν από την πράξη επήλθε θάνατος.
Ακόμα, προβλέπεται η κατάσχεση της περιουσίας που αποτελεί προϊόν της εγκληματικής δραστηριότητας ή που αποκτήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από προϊόν τέτοιας εγκληματικής δραστηριότητας.
Δημοσίευση σχολίου