Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Χαμός με σοβαρά επεισόδια και προσαγωγές στο κέντρο.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια, όταν 1.000 περίπου άτομα προσπάθησαν να μπουν στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι διαδηλωτές έσπασαν τις πόρτες του κτηρίου, προκαλώντας την επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση δρακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Λίγο μετά τις 2, οι νεαροί κατάφεραν να καταλάβουν την πρυτανεία, προκαλώντας, ωστόσο, τον τραυματισμό του πρύτανη του πανεπιστημίου, Χρίστου Κίττα, ο οποίος επιχείρησε να μπει στο κτήριο με τους διαδηλωτές. Τραυματίστηκε επίσης ένας φύλακας.
Παράλληλα, δύο διαδηλωτές, μία 55χρονη γυναίκα και άνδρας αγνώστων στοιχείων, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίσθηκε και γυναίκα αστυνομικός από χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι.
Σε 60 προσαγωγές από διάφορα σημεία της Αθήνας έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία.
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία οδό, όπου μαίνονται συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σ΄ολόκληρο το κέντρο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος των πανεπιστημίων μέχρι τον Βαρδάρη.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ ως στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

2 σχόλια:

exomatiakaivlepo είπε...

Συνελήφθησαν τα παιδιά του Αντιπροέδρου της Βουλής..

Συνελήφθησαν τα παιδιά του Αντιπροέδρου της Βουλής Κου Γ.Νιώτη
Είχαν λέει, ένα "μπετόνι" πετρέλαιο για την "Θερμάστρα" τους...


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_8657.html

exomatiakaivlepo είπε...

Ο Πρύτανης στην Εντατική και ακόμη ψάχνονται για άρση ασύλου....


Εντολή να γίνει είσοδος της αστυνομίας στον χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών αν διαπιστώσει η αστυνομία ότι μέσα στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν άτομα που σχετίζονται με τον τραυματισμό του Πρύτανη.
Εντολή για άρση ασύλου άν διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις....
Εδώ καίγεται η Αθήνα, περιουσίες καταστρέφονται , ο Πρύταννης στην Εντατική και ο "Επιθεωρητής Σαϊνης", ψάχνεται...
Έλεος και ντροπή Κοι της Κυβέρνησης, κάντε κάτι γρήγορα...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_3426.html