Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

«Σκιώδης» υπουργός Εξωτερικών ο κ. Αβραμόπουλος αντί της κυρίας Μπακογιάννη…

Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στην διπλωματική δραστηριότητα! 
Όπως όλα δείχνουν θα είναι από αυτή την εβδομάδα ο «σκιώδης» υπουργός Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, θέση η οποία μάλλον δεν θα δοθεί από τον νέο ηγέτη του κόμματος στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. 
Ετσι ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα στη Ρηγίλλης, αναλαμβάνοντας και τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του κόμματος. 
Προς την κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της Ν.Δ. συμπεριέλαβε τον κ. Αβραμόπουλο στην ομάδα που θα τον συνοδεύσει στην πρώτη επίσημη παρουσία του στο εξωτερικό μετά την εκλογή του, την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Βόννη. 
Μέλος της δεκαμελούς γαλάζιας αντιπροσωπείας που θα συνοδεύσει τον κ. Σαμαρά στη Γερμανία θα ήταν  και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ...



αρώστησε ξαφνικά και δεν θα συμμετάσχει!
Αντιθέτως, την υψηλή εποπτεία για τα εξωτερικά, αλλά και τις επαφές της Ν.Δ. με το ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κόμματα στα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ε.Ε., τα οποία κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να αναθέσει στον κ. Αβραμόπουλο.
Κατά τις ίδιες πηγές, το θέμα έχει συζητηθεί στις μεταξύ τους συναντήσεις, ακόμη και πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, ενώ σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός των προσεχών ημερών.
Συνεργάτες του νέου προέδρου εκτιμούν ότι η παρουσία του κ. Αβραμόπουλου μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το μήνυμα του κ. Σαμαρά ότι στα εθνικά θέματα κάθε άλλο παρά την περιχαράκωση της Ν.Δ. και της χώρας επιδιώκει.
Στην αποστολή στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, εκτός από  τον κ. Αβραμόπουλο, θα συμμετάσχουν και οι κ.κ. Ι. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Τασούλας, Χρ. Σταϊκούρας, Κατερίνα Παπακώστα, Κων. Αρβανιτόπουλος, καθώς και οι κ.κ. Στ. Παπασταύρου και Μιχ. Πεγκλής, από τη σημερινή ομάδα που στελεχώνει τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του κόμματος.

1 σχόλιο:

Kopernikos είπε...

Στάθη διαφωνώ με την επιλογή του Αντώνη θα προτιμούσα να τον βάλει στο Υγείας. Έχει μεγάλες ικανότητες να σώζει ζωές ειδικά τώρα με την θανατηφόρα γρίπη ικανότητες που τις απέδειξε τόσα χρόνια σάν Υπουργός Υγείας.