Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ο τραυματισμός του Πρύτανη, ευκαιρία για κατάργηση του ασύλου

aqΣτην πολιτική, σημαντικό είναι να αδράχνει, κανείς, τις ευκαιρίες. Παρουσιάζονται πολλές, ιδιαίτερα σε μια κυβέρνηση. 
Από αυτές, όσο περισσότερες αξιοποιήσει, τόσο περισσότερο θα μακροημερεύσει. 
Το τελευταίο διήμερο, προσέφερε στην ελληνική Κυβέρνηση ουκ ολίγες…




Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μπορούν τώρα, αν όχι άμεσα, τουλάχιστον από την Τρίτη, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκδηλώσεις, μετά και τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χ. Κίττας, να προχωρήσει στην κατάργηση του κάποτε απαραίτητου, εδώ και πολλά χρόνια πεπαλαιωμένου και σήμερα επικίνδυνου για τη Δημοκρατία θεσμού του κατ’ ευφημισμόν “Πανεπιστημιακού Ασύλου”, το οποίο έπρεπε να ονομάζεται “άσυλο ταραχοποιών στοιχείων μέσα στους χώρους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης”.


Με θλίψη όσοι ρομαντικοί πιστεύουμε ακόμα ότι η κοινωνία μας μπορεί να είναι -εκτός από κατ’ όνομα- και στην πράξη “ευρωπαϊκή”, είδαμε το τεράστιο πανό των αναρχικών στην πρόσοψη του Πολυτεχνείου.
Εκεί που έπρεπε να συμβολίζεται ο αγώνας για μόρφωση, η δίψα για μάθηση, η πνευματική και πολιτισμική διαμόρφωση της επόμενης γενιάς, είδαμε να αναρτάται ένα πανό των “γιαλαντζί επαναστατών”. 
Εκείνων που δήθεν θέλουν να γκρεμίσουν τον καπιταλισμό, εντός του οποίου όμως διαβιούν, ενίοτε και εκμεταλλευόμενοι όλες τις ανέσεις του καθεστώτος…
Μέχρι αυτή την ώρα, Κυριακή βράδι, το αρμόδιο υπουργείο και προσωπικά ο κύριος Χρυσοχοΐδης τα έχει πάει καλά.
Πέραν μερικών επεισοδίων στο Σύνταγμα, στη Νομική και γύρω από το Πολυτεχνείο, οι βανδαλισμοί δεν πήραν ευρύτερες διαστάσεις.
Λέω ότι ο Χρυσοχοΐδης ως τώρα τα πήγε καλά, γιατί θυμάμαι -ελπίζω κι εσείς- όχι μόνο πόσο μεγάλη προετοιμασία έγινε για τις “εκδηλώσεις” για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, αλλά και πόσο είχαν διαφημιστεί…
Αν λοιπόν αξιολογήσει κανείς -επαναλαμβάνω:γράφω το βράδι της Κυριακής, δεν ξέρω αύριο τι θα γίνει στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κλπ- την προετοιμασία και τα μέχρι τώρα επεισόδια, πρέπει να πει ευθαρσώς ότι ο Χρυσοχοΐδης ως τώρα τα κατάφερε σε γενικές γραμμές.
Τέτοιες “εκδηλώσεις”, βέβαια, ξυπνούν και παιδικές ασθένεις κομμάτων:
Ο ΣΥΡΙΖΑ επετέθη εναντίον του υπουργού επειδή “εφάρμοσε το δόγμα της μηδενικής ανοχής…”. Κύριε των Δυνάμεων!
Δηλαδή τι ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Πόση ανοχή να επιδείξει η Πολιτεία έναντι όσων κατεβαίνουν για να δημιουργήσουν επεισόδια;
Τώρα είναι η ώρα για όλους (κυβέρνηση, κόμματα, πολίτες) να πάρουν θέση: με ποιους θα πάν, και ποιους θ’ αφήσουν.
Ως εδώ με την ανοχή. 
Ας επιδείξουμε κι εμείς μηδενικη ανοχή έναντι όσων θέλουν να κάνουν το χάος και η αναρχία να κυριαρχήσει στην κοινωνία μας.
Κι ας μας καταγγείλει, αν χρειαστεί, κι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και με τη συνεργασία της Υπουργού Παιδείας πρέπει να φέρει στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο που θα καταργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο, όπως ισχύει από τη Μεταπολίτευση και ταυτόχρονα θα τονίζει ότι η διακίνηση ιδεών, τάσεων και σκέψεων εντός των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πλήρως ελεύθερη.
Να υπονοεί, όμως, ξεκάθαρα, ότι δεν θα είναι πλήρως ελεύθερη η διακίνηση ουσιών και άλλων εξαρτημάτων όσων θέλουν η αναρχία και το χάος να αντικαταστήσει τη Δημοκρατία. Στη χώρα, για να μην ξεχνιόμαστε, που γέννησε τη Δημοκρατία.
Περιμένουμε, κύριε Πρωθυπουργέ. Η ευκαιρία είναι ακριβώς μπροστά σας.-
 Τα πράγματα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι ήρθε η ώρα να καταργηθεί το άσυλο. Και η κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη δύναμη των 160 βουλευτών να το κάνει άν θέλει.
Αλλά θα δοαφωνήσω ως πρός την επιτυχία του κ. Χρυσοχοϊδη. Η προετοιμασία που είχε έντονα διαφημισθεί όλο το προηγούμενο διάστημα θα έπρεπε να είχε σαν αποτέλεσμα μηδενικές ζημιές και οχι μόνο.