Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Κατοχύρωση ηλεκτρονικής διεύθυνσης

Από σήμερα στις 12 το μεσημέρι, όλοι οι Ελληνες χρήστες του διαδικτύου και οι επιχειρήσεις μπορούν να κατοχυρώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση με ελληνικούς χαρακτήρες με την κατάληξη.eu
H Eurid (European Registry of Internet Domain Names), ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδώ και τέσσερα χρόνια ύστερα από σχετική σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις με την κατάληξη .eu, δίνει από σήμερα...
τη δυνατότητα σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. να έχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις στη γλώσσα τους, για παράδειγμα www.αθηνα.eu . Μιλώντας στη «Ν» ο γενικός διευθυντής της Eurid, Marc Van Wesemael, τόνισε ότι «από σήμερα οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση την παγκόσμια ταυτότητά τους, με την κατάληξη .eu και ταυτόχρονα να τονίσουν την εθνική τους ταυτότητα έχοντας την ονομασία της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης στη γλώσσα της χώρας τους».
Σήμερα οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο διαδίκτυο με κατάληξη .eu ξεπερνούν τα 3 εκατ. και όπως είπε ο κ. Wesemael αυξάνονται με ρυθμό περίπου 10%, ενώ για σήμερα, πρώτη ημέρα που θα επιτραπούν οι διευθύνσεις και στη γλώσσα των χωρών οι καταχωρήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000.
Το κόστος για τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να προχωρήσουν σε αυτή την καταχώρηση δεν ξεπερνάει τα 30 ευρώ, καθώς η απλή καταχώρηση στοιχίζει μόλις 4 ευρώ ενώ η ετήσια ανανέωσή της διαμορφώνεται σε επίσης 4 ευρώ.
Η διαδικασία είναι απλή καθώς επικοινωνούν με τον πάροχο του διαδικτύου τους ο οποίος στη συνέχεια σε συνεργασία με την Eurid προχωρά στην καταχώρηση.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Wesemael σήμερα οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις με την κατάληξη .eu αντιστοιχούν σε κάθε χώρα στο περίπου 1/10 των συνολικών διευθύνσεων που έχουν την εθνική κατάληξη, για παράδειγμα το .gr.
 Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: