Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Μέρκελ κατά Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του τα κατάφεραν! 
Δυο μήνες μετά τις εκλογές κατάφεραν να έχουν πετύχει τον πλήρη διασυρμό της χώρας καθιστώντας την απολύτως αναξιόπιστη! 
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι στο δείπνο -όπου συνήθως συζητείται το φλέγον θέμα- η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ θα θέσει θέμα ελληνικής οικονομίας
Είναι δε τόσο έξαλλη με την Ελλάδα, που λέει ότι δεν μπορεί να φύγουν οι ηγέτες αν δεν λυθεί το θέμα με την Ελλάδα! 
Γεια σου Γιώργο με τις επιτυχίες σου και τις διεθνείς σου επαφές!
Τα κατάφερες...
  ΜΙΝΤΙΑΚΙΑΣ

Ανάλυση του θέματος:

 Η παρέμβαση αυτή συνιστά ασφαλώς ανατροπή των σχεδιασμών της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θεωρούσε ότι στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων είχε «κλείσει» τα καυτά μέτωπα και ότι στις Βρυξέλλες θα είχε ένα ήρεμο διήμερο με τις όποιες...

πιέσεις σε παρασκηνιακό επίπεδο.
Μετά τις δηλώσεις Μέρκελ, όμως, και σε συνδυασμό με την αναταραχή που έχει προκαλέσει η δημοσιονομική μας αδυναμία στις διεθνείς χρηματαγορές, το «ελληνικό ζήτημα» μετατρέπεται στο κύριο θέμα της συνόδου. «Φέρουμε κοινή ευθύνη», δήλωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι όταν ένα κράτος-μέλος του ευρώ έχει προβλήματα, αυτό αφορά αυτομάτως όλους.

Σε ότι αφορά το ζήτημα μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας, πάντως, η κ. Μέρκελ προέτρεψε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Προς το συμφέρον μιας ουσιαστικής συζήτησης παρακαλώ να μην υπερτιμάται το θέμα» είπε και πρόσθεσε: «Και άλλες χώρες έχουν προβλήματα».
Στο ερώτημα αν οι χώρες της ΟΝΕ θα στηρίξουν την Ελλάδα, αν δεν θα μπορεί να δανείζεται, η κ. Μέρκελ απάντησε: «Έχω το ιδίωμα να μην απαντώ γενικώς σε υποθετικές ερωτήσεις», ενώ απέκλεισε την εκδήλωση κοινοτικής αλληλεγγύης:«Θα εξασφαλίσουμε ότι το πρόβλημα αυτό δεν θα προκύψει καν».

Για το θέμα πάντως, έκανε χθες δηλώσεις και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος είπε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ, εξήγησαν ξεκάθαρα στην Ελλάδα τί οφείλει να κάνει, και πρόσθεσε :«είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα τα κάνει όλα προς όφελος της και προς όφελος της ευρωζώνης. Διαθέτουμε όλους τους μηχανισμούς για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα».
Την ίδια ώρα, την ετοιμότητα της Επιτροπής να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή ενός συνολικού προγράμματος σταθεροποίησης και μεταρρυθμίσεων επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Αμέλια Τόρες, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: