Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Λεονταρισμοί Χρυσοχοΐδη και άλλα… ανέκδοτα

Κάθε φορά που ακούω τον Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ να φοβερίζει τους κακοποιούς για να με προστατέψει, ανατριχιάζω από την τρομάρα. Άλλο πράγμα σας λέω! 
Φαίνεται ότι η νευρικότητα που έχει εκστομίζοντας προειδοποιητικές απειλές εναντίον των κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών που δε μασάνε από τέτοια – νευρικότητα που είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού από τις κινήσεις του σώματός του και τις συσπάσεις των μυών του προσώπου του – είναι μεταδοτική μέσα από το γυαλί. Τι να πω κι εγώ, δεν εξηγείται αλλιώς.

Στη συνέχεια παραθέτω αποσπάσματα από τη δήλωση Χρυσοχοΐδη στις 4 Δεκεμβρίου εν όψει των τριήμερων εκδηλώσεων. (Αλήθεια, γιατί καθιέρωσαν τριήμερο; Μια μέρα δεν τους έφτανε;) Το πλήρες κείμενο της δήλωσης θα το βρείτε εδώ.

«Το επόμενο τριήμερο και με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, διάφορες περιθωριακές ομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο βίας και ανομίας, που καμία σχέση δεν έχει με τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς. Η οργανωμένη πολιτεία θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει.
(…)
Στέλνουμε όλοι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα ανεχθούμε την επανάληψη ενός σκηνικού βίας και τρόμου στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα στους βάνδαλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τις ειρηνικές εκδηλώσεις και τις πορείες για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
(…)
Αυτή η κυβέρνηση, που εξελέγη με τη βούληση του ελληνικού λαού πριν από δύο μήνες, δεν είναι εδώ για να διαχειριστεί απλά το φόβο και την αδράνεια. Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με την ανομία ή τον χλευασμό των θεσμών. Δεν είμαστε εδώ για να βρεθούμε απέναντι στην κριτική, στο διάλογο, στους κοινωνικούς αγώνες. Είμαστε εδώ για να τους εγγυηθούμε και να τους ενθαρρύνουμε.»

Τη συνέχεια τη γνωρίζετε, αλλά μπορείτε να δείτε το θλιβερό απολογισμό εδώ. Οι βανδαλισμοί των κουκουλοφόρων συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα και δείτε τα κατορθώματα των βανδάλων εδώ και εδώ. Δυστυχώς οι λεονταρισμοί του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ ουδόλως επτόησαν τους βαρβάρους οι οποίοι μάλιστα είχαν αρχίσει τις "εορταστικές" εκδηλώσεις από την Παρασκευή 4/12, στέλνοντας στο νοσοκομείο δύο ειδικούς φρουρούς τους οποίους περιποιήθηκαν κατακέφαλα με σφυριά. (Δείτε εδώ)

Ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θόδωρου Πάγκαλου, στη Βουλή: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχθούμε τη βία και την παρανομία. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε βανδαλισμούς και καταστροφές. (…) Δεν θα επιτρέψουμε καταστροφές περιουσιών, δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση κάθε έννοιας νομιμότητας, δεν θα επιτρέψουμε την άσκηση βίας εναντίον άλλων πολιτών και, ιδιαίτερα, δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις με φονικά όπλα σε ένστολους φύλακες της δημοσίας τάξεως.» (Δείτε εδώ)

Μου θύμισαν τους περυσινούς λεονταρισμούς του Πάκη ο οποίος ενώ η Αθήνα και άλλες πόλεις καίγονταν έβγαινε κάθε τόσο και δήλωνε με σοβαροφάνεια:
«Δεν θα ανεχθούμε… μπλα, μπλα, μπλα…»

Και ερωτώ τον πληροφορημένο και καλοπροαίρετο πολίτη που δεν φοράει κομματικές παρωπίδες:

*Ανέχθηκαν εφέτος επανάληψη του σκηνικού βίας και τρόμου στους δρόμους της Αθήνας;

*Παραδόθηκε η Αθήνα και πάλι στους βανδάλους;

*Καπηλεύτηκαν οι γνωστές ορδές τις ειρηνικές εκδηλώσεις και τις πορείες για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου;

*Χλευάστηκαν οι θεσμοί;

*Καταλύθηκε η νομιμότητα;

*Επιτράπηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές περιουσιών;

*Ασκήθηκε βία εναντίον πολιτών;

*Ανέχθηκαν επιθέσεις με φονικά όπλα σε ένστολους φύλακες της δημοσίας τάξεως;

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι, δυστυχώς, ΝΑΙ!
Προς τι λοιπόν οι κομπασμοί από τα "πράσινα" ΜΜΕ ότι όλα πήγαν καλύτερα; Επειδή πέρυσι τέτοιον καιρό είχαν καταστραφεί περισσότερα καταστήματα; Τόσο χαμηλά λοιπόν έχει βάλει τον πήχη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Άλλωστε εφέτος δεν υπήρχε η συναισθηματική φόρτιση που υπήρχε πέρυσι και οι διαδηλωτές ήταν πολύ λιγότεροι. Μάλιστα, όπως διάβασα εδώ, εφέτος αναλογούσε ένας αστυνομικός για ένα διαδηλωτή. Κι όπως εύστοχα συμπέρανε ο σχολιαστής, «Όταν 6.000 αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν καλά 6.000 διαδηλωτές, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην διαφύλαξη της Δημόσιας Τάξης.»

Κι όμως, κάποιοι είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ενώ τα ξένα ΜΜΕ μας χλευάζουν για τα χάλια μας και, στην καλύτερη περίπτωση, μας οικτίρουν.
Κύριε Χρυσοχοΐδη, λυπάμαι, αλλά ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ! Συγνώμη που ήλπιζα σε περισσότερα από σας. Βλέπετε πήρα τοις μετρητοίς εκείνο που είπατε στη δήλωση στην οποία προαναφέρθηκα: «Η διαφορά όμως του σήμερα σε σχέση με χθες είναι ότι σήμερα υπάρχει ελπίδα για μια νέα αρχή. Για μια νέα εθνική προσπάθεια. Οι ηγεσίες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού έχουν αποχωρήσει.» Και το άλλο: «Αυτή η κυβέρνηση, που εξελέγη με τη βούληση του ελληνικού λαού πριν από δύο μήνες, δεν είναι εδώ για να διαχειριστεί απλά το φόβο και την αδράνεια. Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με την ανομία ή τον χλευασμό των θεσμών.»
Αναμένομε να το δούμε στην πράξη. Θα το δούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: