Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Θα μιλήσει ο Μητσοτάκης ;

«Δεν θα αφήσουμε το κόμμα στον Σαμαρά», λέει ο Μητσοτάκης και απειλεί με εμφύλιο

 

Μητσοτάκης: «Έχουμε το 40% των μετοχών της Ν.Δ.!»

Αυτοί είναι μερικοί από τους  τίτλους στο Πρώτο Θέμα.
Διαβάστε τώρα και τι άλλο γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης:


Το ερώτημα που τίθεται από ολοένα περισσότερους από το βράδυ της Κυριακής έχει να κάνει με τις επόμενες κινήσεις του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα μιλήσει. «Θα δώσω απαντήσεις σε διάφορα  θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», έλεγε με νόημα στους συνομιλητές του.
Επειδή λοιπόν έχει καιρό να μιλήσει και από τότε έχουν μεσολαβήσει διάφορα γεγονότα, όπως για παράδειγμα η ανάδειξη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., (sic !!!)  εκτιμάται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κηρύξει και επισήμως την έναρξη του εμφυλίου στην ελληνική Κεντροδεξιά.
Η αίσθηση που έχουν αποκομίσει οι βουλευτές που τον συνάντησαν στο γραφείο του στη Ρηγίλλης είναι ότι «αυτή τη φορά ο πόλεμος θα έχει πολλούς νεκρούς».
Μάλιστα ο Επίτιμος για πρώτη φορά δεν θ’ ακούσει τις παραινέσεις των παιδιών του. Άλλωστε από δω και πέρα ο στόχος που θέτει είναι να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
 «Θα σε πουλήσει ο Καραμανλής»
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα για την αλλαγή του τρόπου εκλογής του διαδόχου του κ. Κώστα Καραμανλή θεωρούσε ότι «ήταν στημένη η κούρσα».
Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του έδειχνε να μην εμπιστεύεται ούτε τα όσα έλεγε στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ο τέως πρωθυπουργός, γι’ αυτό και ζητούσε από την Ντόρα να μείνει αμετακίνητη στη στήριξη του Καταστατικού: «Αν πάμε σε εκλογή από τη βάση, θα χαθεί η μάχη», έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στους πιο στενούς του συνεργάτες.
Μάλιστα έδειχνε να έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι «ο Καραμανλής έχει στήσει την παρτίδα».
Ο Επίτιμος σήμερα αισθάνεται δικαιωμένος.
Πιστεύει ότι η κυρία Μπακογιάννη χειρίστηκε με λάθος τρόπο το όλο θέμα.
«Αν είχε επιμείνει στην τήρηση του Καταστατικού σήμερα θα ήταν αρχηγός, είπε σε βουλευτή της Ν.Δ. που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του.
Από Factorx

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΙΣ.
Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΚΕΡΔΗ.
ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ.
ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ, ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.
ΤΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ. ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΥΓ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΥΓ2: ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΑΦΟΠΟΥΛΕ, ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΝΔΡΙΝΟ ΠΟΙΗΤΗ, ΑΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ:

Όσο μπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Κ.Π.Καβάφης [1913]