Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ραγδαίες εξελίξεις βλέπει και ο Παπανδρέου μετά από τον Σαμαρά !

Όπως αναφέραμε χθές στο άρθρο μας " Ραγδαίες εξελίξεις βλέπει ο Σαμαράς " , έρχεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να μας το επιβεβαιώσει!
Σειρήνες σοβαρότατων πολιτικών εξελίξεων ηχούν πλέον στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να συναντάται αύριο το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επισήμως, θα συζητήσουν για το συνέδριο της Κοπεγχάγης σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, ανεπισήμως όμως θα κουβεντιάσουν τις πολιτικές παρενέργειες της οικονομικής κρίσης.
Ο Παπανδρέου ανέφερε σήμερα, σε πολύ δραματικούς τόνους, ότι απειλούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση.
Στο προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο είχε τονίσει ότι η Οικονομία μας είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης και μετά ...έτρεχε στο CNN να το διαψεύσει, ( διαβάστε την ανάρτηση  και δείτε το video, εδώ!
Μίλησε για «πρωτοφανές αδιέξοδο» σηκώνοντας έτσι τα χέρια ψηλά, ενώ την ίδια ώρα οι ξένοι επενδυτές και μεγαλοκαταθέτες αποσύρουν τα κεφάλαια τους από την Ελλάδα λόγω της επικείμενης φορολόγησης των καταθέσεων που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο.
Δεν είναι τυχαίο ότι προχθές το βράδυ, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Παπανδρέου, Μίμης Ανδρουλάκης προέβλεπε ακόμη και εκλογές πριν από το Πάσχα και "Κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης"( εδώ)!
Υπό τις σημερινές συνθήκες και ένεκα της πιστοληπτικής υποβάθμισης της χώρας μας στην Β΄ κατηγορία (για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια), θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τον Προϋπολογισμό πριν τον ψηφίσει και θα τον αναθεωρήσει εκ νέου, αμέσως μετά καθώς οι Ευρωπαίοι θα τον «γυρίσουν» πίσω αν δεν δουν γενναίες περικοπές μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δαπανών.

1 σχόλιο:

Protesilaos είπε...

Tι εννοεί άραγε πρόβλημα στην Εθνική κυριαρχία που ξεστόμισε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο;
Παραχωρήσεις ώστε να μην μας φαληρίσουν ή μήπως επαληθεύεται αυτό που είχε πει η Μπενάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "επι των ημερών σας θα μειωθούν τα σύνορα της χώρας".