Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Θα έχουμε ακραίες αντιδράσεις;

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν πλέον στη Ρηγίλλης και την Αραβαντινού, μετά την απόφαση της Ντόρας να μη μετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη, όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί. 
Ο Σαμαράς δέχεται σκληρές εισηγήσεις περί αποστολής ... «τελεσιγράφου» στην πρώην υπουργό Εξωτερικών, καθώς το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών είναι νωπό και η δυναμική που έχει προέρχεται κατευθείαν από την κοινωνία και όχι από τους «κομματικούς μηχανισμούς». 
 
Όπως αναφέρουν ψύχραιμοι παρατηρητές της κατάστασης, ο Αντώνης δεν μπορεί να παρακάμψει το γεγονός ότι η Ντόρα κατέλαβε το 40% των ψήφων της βάσης, δηλαδή υποστηρίζεται από ένα μεγάλο κομμάτι Νεοδημοκρατών, ενώ για τη Ντόρα είναι πρόωρο να βγει στην εσωκομματική αντιπολίτευση από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι πέραν της απόφασης Σαμαρά να τοποθετήσει επικεφαλής του Συνεδρίου τον Αβραμόπουλο
 
Όσοι πάντως εισηγούνται στον πρόεδρο της Ν.Δ. να ξεμπερδεύει γρήγορα με εκείνους που του δημιουργούν προβλήματα, υπενθυμίζοντας του ότι και ο Καραμανλής είχε δείξει απίστευτη ανοχή που κόστισε αρχικά στην παράταξη, πέφτουν εντελώς έξω. 
Και τούτο γιατί ο Καραμανλής είχε δώσει παραπάνω χώρο στον Σουφλιά, έναν πολιτικό που στο κάτω -κάτω της γραφής δεν είχε καμία απήχηση και επιρροή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στον διοικητικό μηχανισμό της Ρηγίλλης
Κι όμως η διαγραφή Σουφλιά και η αποχή του από τις εκλογές του 2000, είχε αντίκτυπο στο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο κρίθηκε με διαφορά 70.000 ψήφων. 
Αν από την αρχή οι δύο πλευρές τρίξουν τα δόντια τους, τότε πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν δυσάρεστες εξελίξεις
 

2 σχόλια:

aris53m είπε...

θεωρώ ότι η κίνηση της Ντόρας είναι πολύ σωστή και ίσως η πιο σωστή πολιτική κίνηση στην καριέρα της. Δεν νοείται έχει η ΝΔ αχυράνθρωπους σε θέσεις κλειδιά.

Ανώνυμος είπε...

Η κίνηση της Θοδώρας είναι η απόλυτα ενδεδειγμένη. Κι αν έχασε τις εκλογές τί με αυτό? Μήπως οι οπαδοί έπρεπε να έχουν λόγο? Οι ελίτ μετράνε κι αυτές είναι μαζί της. Είμαστε με τους άριστους, όχι με την πλέμπα θεέ μου φύλαγε. Εντάξει εκείνος ο Σκυλακάκης έφερνε λίγο πρός το βλαμμένο αλλά είναι παιδί δικό μας. Έμπιστο. Και τι να μας κάνει ο Σαμαράς? Μήπως τον έχουμε ανάγκη, μας προίκισε ο μπαμπάς. Φύγαμε για διακοπές.