Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Λύση είναι η παραίτηση Παυλίδη

Η "εποχή" της σκανδαλολογίας και ανασφάλειας που έχουν επιβάλλει τα ΜΜΕ σε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λογικό να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την υπόθεση Παυλίδη. Φυσικά εάν ο βουλευτής της ΝΔ εμπλέκεται στις καταγγελίες Μανούση είναι καταδικαστέος. Το πρόβλημα υπάρχει αν ο Μανούσης εμπλέκει μόνο για προσωπικούς του λόγους τον βουλευτή στο κάδρο των καταγγελιών του. Ακόμα και ο εισαγγελέας βλέπει ηθική αυτουργία Παυλίδη στην υπόθεση. Παρά ταύτα το Πασόκ θεωρεί ήδη ποινικά κολάσιμη την «εμπλοκή» του!
Από την εποχή της «Μονής Βατοπαιδίου» στο πεδίο της παραπολιτικής, της προβοκάτσιας και του κουτσομπολιού η κυβέρνηση υποφέρει και το Πασόκ μαζί με τα κανάλια δίνουν τα ρέστα τους. Εκμεταλλεύτηκαν και την παραμικρή χαραμάδα υποψίας, που διαψεύδονταν ακόμα και την επόμενη μέρα. Τη μια μέρα κατήγγειλαν και την επομένη είχαν εφεύρει νέες υποψίες και υπονοούμενα.
Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πρέπει να ληφθεί υπόψην από τον Παυλίδη προκειμένου να καθορίσει τη στάση του το βράδυ της Δευτέρας. Η στάση του θα μπορούσε να προκαλέσει εθνικές εκλογές ή να παραιτηθεί και να αναλάβει απερίσπαστος και με όλες τις δυνάμεις του, την υποστήριξη του εαυτού του και την προάσπιση της τιμής του. Σε τέτοια περίπτωση σίγουρα θα έχει εξασφαλισμένη την καθολική συμπαράσταση του κόμματος ενώ σε αντίθετη περίπτωση, καίει τελείως την ιστορία του μέσα σ’ ένα κόμμα που τον τίμησε και αυτός τιμά επί 35 χρόνια. Το βάρος των 35 ετών είναι και ο καθοριστικός παράγοντας που νομίζω θα επιβάλλουν λύση στο πρόβλημα της παραίτησης ή όχι που αντιμετωπίζει.
Η κυβέρνηση καθώς οδεύει σε ευρωεκλογές είναι προτιμότερο να μην αντιμετωπίζει την καθημερινή σκανδαλοθηρία των καναλιών και τις υπόνοιες που θα αφήνει ο κάθε παρατρεχάμενος στα δελτία των οχτώ. Νομικοί υποστηρίζουν ότι εν τέλει οι απαντήσεις που δίνει ο Παυλίδης στις καταγγελίες Μανούση είναι απολύτως επαρκείς και πολιτικά και νομικά. Αυτή τη στιγμή όμως προηγείται η εικόνα της κυβέρνησης που επιβαρύνεται από την φυσιολογική φθορά και την ανεξέλεγκτη και μηδενιστική «κριτική» των καναλιών που αναμφισβήτητα εξυπηρετούν και υπηρετούν πολύ μεγάλα συμφέροντα. Ως εκ τούτου τα προσωπικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα ακόμα και αν τα στοιχεία που παρουσιάζονται εναντίον του βουλευτή είναι έωλες υποψίες και αμφισβητούμενων κινήτρων καταγγελίες. Η κυβέρνηση δε γίνεται να βρίσκεται στον τοίχο για προσωπικές διαφορές μέχρι τις ευρωεκλογές όταν θα πρέπει η ατζέντα του διαλόγου να περιέχει οικονομία και όχι κουτσομπολιό. Γι’ αυτό και ο κ. Παυλίδης πρέπει να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα χωρίς φυσικά να παραιτηθεί του προσωπικού του αγώνα για την αποκατάσταση της τιμής του. Οι συγκυρίες δεν ευνοούν διαφορετική στάση.
exastal
(Ο πολιτικός κρίνεται ιστορικά από την μέχρι σήμερα πορεία του, αλλά και από την συμπεριφορά της προσφοράς του στην παράταξη που τον " γαλούχησε και τον εξέθρεψε " σε δύσκολες για αυτήν περιόδους και καταστάσεις. )
emprosdrama

Δεν υπάρχουν σχόλια: