Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

O νόμος δεν αναφέρεται σε κουκούλες «όπως ανακριβέστατα είπε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου» ...
| 09/04/2009 - 11:01 Υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε απόψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, από το βήμα εκδήλωσης του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όπως ανέφερε, είναι η ώρα ο πολιτικός κόσμος της χώρας να αντιμετωπίσει με γενναιότητα και διορατικότητα το θέμα και να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, ώστε οι πολιτικοί και οι υπουργοί να υπαχθούν στις κοινές ρυθμίσεις του Δικαίου.

Αναφερόμενος στις προωθούμενες ρυθμίσεις που ποινικοποιούν την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου κατά τη διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως ο νόμος δεν αναφέρεται σε κουκούλες «όπως ανακριβέστατα είπε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου», αλλά είναι νόμος που αναφέρεται στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για διαφθορά στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημά μας πάσχει και χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία για να ορθοποδήσει, ενώ τόνισε πως έχουν προταθεί στη Βουλή ειδικές ρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και επαρκές σωφρονιστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: