Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Η " μυστική συνάντηση " Βαρθολομαίου - Ομπάμα



Η συνάντηση έγινε, αλλά είναι σαν να μην έγινε ποτέ...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνάντησε τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης αλλά δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη στις επίσημες αναφορές του Λευκού Οίκου.

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρ΄ όλο που δεν κατάφερε να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στο Φανάρι όπως επιθυμούσε, είχε τελικά σύντομη συνάντηση μαζί του χθες το πρωί. Προκλήθηκε όμως ένταση όταν διαπιστώθηκε ότι η συνάντηση δεν «αναγνωρίσθηκε επίσημα» από την Ουάσιγκτον, καθώς ούτε καν φωτογραφία δεν είχαν δώσει μέχρι αργά το βράδυ οι Αμερικανοί από τη συνάντηση Ομπάμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Εκτιμάται ότι ενδεχομένως να έγινε μια προσπάθεια αποσιώπησής της για να μη δυσαρεστηθεί η Άγκυρα, η οποία ήταν αντίθετη με τη συνάντηση ώστε να μην προβληθεί ο ρόλος του Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε αμέσως μετά ότι ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο επειδή ζήτησε το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον χαρακτήρισε φιλικό και ταπεινό, ενώ πρόσθεσε ότι από την πλευρά του ο Ομπάμα τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχει το Φανάρι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: