Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ίσως και φθηνότερο από πέρυσι το πασχαλινό τραπέζι

Στην εκτίμηση πως οι τιμές των κρεάτων στα αμνοερίφια το Πάσχα θα παραμείνουν σταθερές, στα περυσινά επίπεδα
Στην εκτίμηση πως οι τιμές των κρεάτων στα αμνοερίφια το Πάσχα θα παραμείνουν σταθερές, στα περυσινά επίπεδα, καθώς και ότι η τιμή του πασχαλινού τραπεζιού συνολικά ίσως διαμορφωθεί και φθηνότερα από πέρυσι, προέβη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους των εμπόρων κρέατος.

Ανέφερε ακόμη πως η τροφοδοσία φέτος είναι επαρκής και οι τιμές προσιτές σημειώνοντας πως στόχος είναι η απορρόφηση της ελληνικής παραγωγής κρέατος και ζητώντας από τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα ελληνικά κρέατα.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι με εντατικό ρυθμό γίνονται και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για να αποτραπούν οι ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Κρεάτων Πειραιά Ν. Οικονόμου εκτίμησε ότι οι χονδρικές τιμές θα διαμορφωθούν γύρω στο 6,5 με 7 ευρώ ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Κρεάτων Αθηνών Ελ. Παντελίδης ζήτησε λογικές τιμές από τους παραγωγούς ανέφερε ότι προτεραιότητα για τους εμπόρους είναι να αγοράσουν εγχώρια κρέατα και δεύτερη επιλογή είναι τα κρέατα από τρίτες ή πρώην τρίτες χώρες. Επισήμανε επίσης πως πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας ιδιαίτερα στα θέματα της σφραγίδας για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Σε ό,τι αφορά στις τιμές απέφυγε να κάνει εκτίμηση για το ύψος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: