Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ο γιος μας πάντα έλεγε: "Δυνατά και ελληνικά"

Λίγα άνθη για το «λουλούδι» τους που «μαράθηκε» έτσι ξαφνικά στα 27 του χρόνια, κάτω από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός της Ιταλίας κατέθεσαν χθες οι γονείς του Γιώργος και Αννα Κουφωλιά στο σημείο που άφησε ο Βασίλης την τελευταία του πνοή. Ο πόνος, αβάσταχτος. Η τραγωδία όμως φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι χαροκαμένοι γονείς προσπαθούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και να σταθούν δυνατοί για το κορίτσι που τους απέμεινε, την 24χρονη Διονυσία, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας χωρίς να γνωρίζει μέχρι στιγμής ότι ο αδερφός της έχει πεθάνει.

Η 24χρονη φοιτήτρια υποβλήθηκε χθες σε εγχείρηση στο θώρακα και στο δάχτυλο του ποδιού της που είχε αποκολληθεί, ενώΟ γιος μας πάντα έλεγε: "Δυνατά και ελληνικά" φέρει και πολλά κατάγματα. Οι γονείς της είχαν αποφασίσει να επιστρέψουν στην Ελλάδα σήμερα με τη σορό του Βασίλη. Τελικά όμως θα παραμείνουν στην Ιταλία για τουλάχιστον δύο μέρες ακόμη, προκειμένου να είναι δίπλα στην κόρη τους, που τους έχει μεγάλη ανάγκη. Χθες 8 Απριλίου, η Διονυσία, που σπουδάζει Οικονομικά, θα έδινε εξετάσεις σ’ ένα μάθημα. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είχε καθυστερήσει την αναχώρησή της με τον αδερφό της για την πατρίδα, όπου θα γιόρταζαν μαζί με την οικογένειά τους το Πάσχα. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια

Οι γονείς της Διονυσίας προσπαθούν να δικαιολογήσουν στην κόρη τους τα θολά από τα δάκρυα μάτια τους. «Δεν έχουμε κοιμηθεί καθόλου, γι' αυτό είμαστε έτσι» της απαντούν χαρακτηριστικά όταν εκείνη τους ρωτάει γιατί κλαίνε. Στα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το χαμό του Βασίλη, που απέστειλαν προς την οικογένεια Κουφωλιά ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ελληνας πρέσβης στη Ρώμη Χαράλαμπος Ροκανάς, η οικογένεια απάντησε με ευχαριστήριες επιστολές στις οποίες αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο γιος μας πάντα έλεγε: “Δυνατά και ελληνικά”».

Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια: