Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Τα «γυρνάει» τώρα ο Ομπάμα και στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα: Συνεργάσου με Μέρκελ, ΕΚΤ, ΔΝΤ

Τα «γυρνάει» τώρα ο Ομπάμα

Συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους της ζήτησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα την περασμένη Κυριακή, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, τόνισε:

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε υποστηρίξει την Ευρώπη, καθώς έχει κινηθεί για να ενισχύσει την οικονομία της και να ενισχύσει την ανάκαμψή της. Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ. Τους έχουμε συμβουλεύσει να το πράξουν και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται τώρα είναι (για να επιτευχθεί) κάποια συνεργασία για αμοιβαία κατανόηση. Υποστηρίζουμε μία ισχυρή Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ και την ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό όσον αφορά την Ελλάδα».
Ταυτόχρονα, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε:
«Επίσης, για πολλά χρόνια παρουσιάσαμε το επιχείρημα στους G20 ότι είναι σημαντικό να έχουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Πιστεύουμε ότι οι G20 και οι G7 έχουν μετακινηθεί με την πάροδο του χρόνου και το έχουν ως υψηλότερη προτεραιότητα και ότι γι’ αυτό έχει υπάρξει αυξανόμενη υποστήριξη. Βέβαια, τώρα πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: