Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πέταξαν τον Γιάνη Βαρουφάκη έξω από πριβέ κλαμπ του Λονδίνου γιατί δεν φορούσε γραβάτα [εικόνες]

Πέταξαν τον Γιάνη Βαρουφάκη έξω από πριβέ κλαμπ του Λονδίνου γιατί δεν φορούσε γραβάτα [εικόνες]
«Συγκλονιστικές ειδήσεις: Στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη δεν επετράπη η είσοδος στο Reform Club του Λονδίνου αυτή την εβδομάδα», γράφουν στην κουτσομπολίστικη στήλη τους οι Financial Times.
Η ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου αντέδρασε στους ανοιχτούς γιακάδες του, παρότι συνοδευόταν από έναν πρώην υπουργό Οικονομικών, τον λόρδο Λαμόντ. Οπως αποκαλύπτουν οι Financial Times:

«Ο Ελληνας οικονομολόγος σίγουρα εντυπωσίασε το βράδυ της Δευτέρας όσους συνάντησε στο Σίτι. Στη δίωρη ομιλία του καταχειροκροτήθηκε, ενώ μίλησε με άψογα αγγλικά καλύτερα και από το σύνολο της βρετανικής κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν πήγαν όλα όπως είχαν προγραμματιστεί στο Λονδίνο. Ο λόρδος Λαμόντ ήθελε να κάνει ένα πρωινό για τον φίλο του στο Reform Club, ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος, λόγω του ότι δεν φορούσε γραβάτα. Δεν δέχονται ότι η εθνική ενδυμασία του δεν είναι η γραβάτα. Ετσι, πήγαν στο γωνιακό και λιγότερο επίσημο Sofitel».
Αυτό είναι το εντυπωσιακό Reform Club του Λονδίνου:
Το Reform Club είναι ιδιωτική λέσχη στην ανατολική συνοικία του Λονδίνου Pall Mall, στο κέντρο της πόλης. Ιδρύθηκε το 1836 και ήταν αρχικά αποκλειστικά για άνδρες. Οι γυναίκες επετράπη να εισέρχονται το 1981.
Δημιουργήθηκε για να συχνάζουν αποκλειστικά μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου και υπήρξε κέντρο ανταλλαγής ιδεών. Έχει εντυπωσιακούς χώρους, βιβλιοθήκες, αίθουσες μουσικής και κουζίνα.
Αυτός είναι ο λόρδος Λαμόντ που συνόδευε τον Γιάνη Βαρουφάκη, πρώην υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ:


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: