Αβραμόπουλος
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζεται μέχρι στιγμής ως το φαβορί για την Προεδρίας της Δημοκρατίας, ως πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι αρχικές διαρροές από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά έκαναν λόγο για αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής την ώρα της ψηφοφορίας, σαν άλλο ΚΚΕ. 
Τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με νέες διαρροές του άλλαξε γνώμη υπό την πίεση των βουλευτών του κόμματος οι οποίοι δήλωναν ο ένας μετά τον άλλον ότι προτίθενται να ψηφίσουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και πλέον δεν υπάρχει καμία σκέψη για αποχώρηση.
Ασημακοπούλου
Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας αφού ανακοίνωσε ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν έγινε κάτι με την ήττα ανακοίνωσε τη νέα δομή του κόμματος. Ανάμεσα στους νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ανακοινώθηκε και το όνομα της Άννας Ασημακοπούλου για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 
Ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο όχι μόνο δεν γνώριζε, όπως αποδείχθηκε, το καταστατικό του κόμματος, αλλά το άλλαξε κιόλας προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα. 
Τελικά η Άννα Ασημακοπούλου, όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr αρνήθηκε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.