Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

O Guardian για το στιλ Βαρουφάκη: Το πουκάμισο για παμπ, το παλτό του εμπόρου ναρκωτικών, η στάση του πορτιέρη [εικόνες]

Όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης έφτασε στην Ντάουνινγκ Στριτ, για τη συνάντηση με τον Τζορτζ Οσμπορν, η μεταξύ τους διαφορά ήταν τέτοια, που δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητη. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών με κοστούμι, ο Ελληνας με ένα δερμάτινο πανωφόρι, το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και τα χέρια στις τσέπες. 

Ο Guardian δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αναλύσει ενδυματολογικά αυτή τη σκηνή.
Με αυτό το look ο Βαρουφάκης πήγε την Ντάουνινγκ Στριτ στην εποχή που...

ο Σον Ράιντερ τραγουδούσε με τους Black Grape «It’s Great When You’re Straight ... Yeah», το 1995, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Και αυτό είναι ίσως το πιο επιεικές σχόλιο που κάνει.
«Ο Οσμπορν, με το αλά Ιούλιος Καίσαρας κούρεμά του και το σωστό κοστούμι να δίνει το χέρι του σε έναν άνδρα που φορούσε ένα γαλάζιο πουκάμισο- κατάλληλο για το Wetherspoons (σ.σ. αλυσίδα παμπ)- και το παλτό του έμπορου ναρκωτικών από τη μουσική σκηνή του Μάντσεστερ στις αρχές του '90. Το ξυρισμένο κεφάλι, η στάση πορτιέρη με τα ανοιχτά πόδια και τα χέρια στην τσέπη και το άνετο χαμόγελο έδιναν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το look», γράφει ο Guardian.

Η εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι δεν κατακρίνει το στιλ του Ελληνα υπουργού. Αλλωστε, στον υπότιτλο του δημοσιεύματος λέει «μπράβο» στον Γιάννη Βαρουφάκη γιατί επέλεξε ένα δερμάτινο πανωφόρι και ένα φανταχτερό πουκάμισο. «Ομως, όποιος δεν βρίσκει την ενδυματολογική επιλογή του αταίριαστη και άτοπη για την περίσταση, λέει ψέματα», σημειώνει παρόλα αυτά ο Guardian.
Σύμφωνα με την ενδυματολογική ανάλυση όμως, υπάρχει ένας καλός λόγος για τη συγκεκριμένη επιλογή ρούχων. «Οι περισσότεροι πηγαίνουν σε μία διαπραγμάτευση μιμούμενοι το πρόσωπο που θα συναντήσουν. Οταν δεν το κάνουν, υπάρχει λόγος. Ο Βαρουφάκης πρέπει να ήταν σίγουρος ότι ο Οσμπορν και οι υπόλοιποι θα φορούσαν κοστούμια. Το γεγονός ότι δεν πλησίασε καν τη συντηρητική επιλογή τους, πρέπει να ερμηνευθεί τουλάχιστον ως αυτοπεποίθηση», αναφέρει η εφημερίδα που μετά από όλα αυτά καταλήγει ότι η διεθνής πολιτική καλωσορίζει ένα νέο υποψήφιο για τον τίτλο εκείνου που ντύνεται στην... πένα.
Αρνητικό και το δημοσίευμα της βρετανικής Huffington Post για τις ενδυματολογικές επιλογές:


Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: