Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια!

4 παρατηρήσεις και 2 φιλικές συμβουλές.

(Όσοι είστε στα κάγκελα, ίσως και να μην έχει νόημα να τις διαβάσετε)

Πρώτον. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. 
Ουσιαστικά κάνει μια αναγνώριση του εδάφους ώστε να διακρίνει ποιο είναι το κλίμα στην Ευρώπη σε σχέση με αυτά που έχει στο μυαλό της. 
Επίσης, επιθυμεί να διαμορφώσει συμμαχίες με σκοπό την πίεση της Γερμανικής κυβέρνησης. 
Οπότε οποιοσδήποτε σχολιασμός σε όσα βλέπουμε θεωρώ ότι είναι άκαιρος. Ασφαλώς και οι ίδιοι στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν ότι όσα έλεγαν προεκλογικά ήταν εκτός τόπου και χρόνου. 
Το γνώριζαν και οι ψηφοφόροι, αλλά παρόλα αυτά τους ψήφισαν...


Δεύτερον. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει κάτι θετικό ως προς το χρέος και τον περιορισμό της λιτότητας θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Και αν το πετύχει θα πρέπει να το επικροτήσουμε όλοι. Σε τέτοια ζητήματα δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και εγωισμοί. Σημασία έχει το εθνικό συμφέρον.

Τρίτον. Οι δηλώσεις των υπουργών αυτή τη στιγμή δεν λένε απολύτως τίποτα. Θα μιλήσουν στις προγραμματικές δηλώσεις όπου θα σκιαγραφηθεί και το σχέδιο της κυβέρνησης. Τότε και μόνο τότε θα υπάρχει η πλήρης κυβερνητική ατζέντα. Οπότε, τότε και μόνο τότε, θα μπορούμε να την κρίνουμε και για τις προθέσεις της και στη συνέχεια για τα αποτελέσματά της.

Τέταρτον. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων, εκτός αν υπάρξει ατύχημα. Θα κριθεί όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση από το εάν θα υπάρξει ανάπτυξη. Και ανάπτυξη σήμερα, σημαίνει απλά και «λιανά» για τους ψηφοφόρους: θέσεις εργασίας και περισσότερα χρήματα στο «πορτοφόλι». Και επειδή ο πολιτικός χρόνος τρέχει με απίστευτη ταχύτητα, σύντομα η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον της πραγματικότητας.

Μια πρώτη φιλική συμβουλή προς αγαπημένους φίλους μου, εδώ στο Facebook. 

Εγώ θα το πω και ας κάνουν ότι θέλουν. Πάλι φίλοι θα είμαστε. 


Μην μιλάτε σαν να εκπροσωπείτε τους δανειστές. Ούτε να εύχεστε την καταστροφή της Ελλάδας. 
Αν συμβεί αυτό, όλοι μαζί σε μια κατεστραμμένη χώρα θα ζούμε. 

Και μια δεύτερη
προς φίλους που 
βλέπουν την εθνική ανάταση επειδή η κυβέρνηση τη «λέει» στη Μέρκελ. Εθνική ανάταση θα υπάρξει όταν δημιουργηθούν δουλειές, γεμίσουν χρήματα οι τσέπες όλων και όταν λιγότεροι συνάνθρωποί μας θα είναι στην ουρά των συσσιτίων...

Αυτά με αγάπη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: