Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών για πολιτική συμφωνία των μέτρων

ΣΤΟ «ΤΡΑΠΕΖΙ» ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Μετά την συμφωνία της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο σε ένα «σημαντικό ποσοστό» των νέων μέτρων για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013 - 2014, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αρχίζουν νέο γύρο επαφών και επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεων οργανισμών, προώθησης μεγάλων έργων και αποδέσμευσης πόρων.
Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα έχουν δύο συναντήσεις με αυτήν την ατζέντα, σήμερα στις 16:00 και την Τρίτη στις 18:00.
Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, στη συνάντηση θα συζητηθεί και το...
μεταναστευτικό καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα και δήλωσε στον κ. Δένδια ότι χωρίς την ουσιαστική ενημέρωση και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι ουσιαστικό, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον υπουργό ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος των τριών πολιτικών αρχηγών είναι να ρίξουν το βάρος σε εκκρεμότητες και μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει ώστε να δημιουργηθεί ακόμα ευνοϊκότερο κλίμα για την χώρα μας στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να στείλει το μήνυμα σε εταίρους και δανειστές πως η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, δομικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία πως ο πρωθυπουργός θα έχει εξασφαλίσει τις οριστικές αποφάσεις για τα 11,5 δισ. ευρώ προτού αρχίσει τις επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες.
Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού θα γίνει στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου και την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στο Παρίσι για να συναντήσει τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Σημειώνεται ότι κομβικής σημασίας θεωρείται από το κυβερνητικό σχήμα και η επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση στοχεύει στην απόκτηση «συμμάχων» στην Ευρώπη.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: