Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ο πρώην Διοικητής της ATEBank έβγαλε στο εξωτερικό 8 εκατ. ευρώ

XRIMANEWS.GRΜετά το σάλο που ξέσπασε
ο πρώην Διοικητής της ΑΤΕ αποκάλυψε ότι αυτός είναι το ανώτατος στέλεχος που έβγαλε 8 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.
Την καταγγελία ότι ένα υψηλόβαθμος στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έχει βγάλει σε τράπεζες του εξωτερικού σε ιδιωτικό λογαριασμό το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, είχε κάνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Λίγες ημέρες αργότερα ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκης απαντώντας μέσω της,,,
Real News δήλωσε ότι είναι δικά του τα χρήματα αυτά και της οικογένειά τους, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για 8 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως απάντησε ο κ. Πανταλάκης είναι νόμιμα χρήματα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί.
Τέλος, ο κ. Πανταλάκης διευκρινίζει ότι η κίνηση του λογαριασμού αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.

newsit.gr
xrimanews 

Σχόλιο Ε Μ ΠΡΟ Σ:  Σήμερα ζούμε στον αστερισμό των τραπεζιτών.
Προηγήθηκε μια δεκαετία και βάλε πολιτικών μηχανικών και εργολάβων.
Πιο πριν ήταν η εποχή των συνδικαλιστών.
Η ζωή συνεχίζεται με συμπληρωματικά ερωτήματα :
1. Ο κ. Πανταλάκης κατείχε μετοχές της ΑΤΕ ;
2. Αν κατείχε συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;
3. Αν κατείχε μετοχές πότε έκανε πράξεις αγοραπωλησίας;
4. Ποιών άλλων τραπεζών μετοχές κατέχει και πότε τις απέκτησε;

Σκεφτείτε το ευφάνταστο σενάριο να κατείχε μετοχές της ΑΤΕ τις οποίες πούλησε και αμέσως μετά να αγόρασε μετοχές της Πειραιώς. Για όσους θέλουν και ορολογία, inside information. Εκτός από δουλειά του Εισαγγελέα είναι πρώτιστα δουλειά της επιτροπής καιφαλαιαγοράς όπως και της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΥΓ. Κάποιοι που εμφανίζονται ως άνθρωποι της αγοράς δεν είναι τίποτε άλλο από διορισμένα “στελέχη”. Οι άνθρωποι της αγοράς μοχθούν καθημερινά μέσα στο ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον και τα λάθη τους τα πληρώνουν οικονομικά οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: