Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τουρκία: Μπλόκο σε αγορές Ελλήνων σε Πόλη και Ιωνία!

Ο Ερντογάν, με μία μόνο κίνηση-σκάνδαλο, εξευτέλισε όσους εν Ελλάδι εμμένουν να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν αξιόπιστο εταίρο, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει μια καινούργια μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Αυτό που έγινε, με απλά λόγια, είναι η απαγόρευση σε Έλληνες υπηκόους να αγοράζουν σπίτια και οικόπεδα στην Κωνσταντινούπολη, στην Ανδριανούπολη και στη μικρασιατική ακτή, τη γη της Ιωνίας, επέβαλαν οι Νεοθωμανοί Πανισλαμιστές του ΑΚΡ! 
Την ίδια ώρα, κάποιοι χαζοχαρούμενοι πολιτικάντηδες, πολιτικοί, ακόμα και υπουργοί (αν χρειαστεί θα επανέλθουμε για κάποιους… καλοντυμένους που κομπάζουν για τις ειδικές τους σχέσεις με την «Υψηλή Πύλη» και άλλα ενδιαφέροντα…) οι οποίοι επιχαίρουν για...
τις επενδύσεις που επιδιώκουν να κάνουν Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες στην Ελλάδα, σιωπούν όμως επιδεικτικά για τα υπόλοιπα…
Η Άγκυρα με μία κίνηση απίστευτου θράσους, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εχθρική (ούτε καν το πολιτικώς ορθό «μη φιλική»), τοποθετεί τους Έλληνες υπηκόους στο ίδιο τσουβάλι με τους Σύρους, του Αρμένιους και τους… Βορειοκορεάτες, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην αγορά ακίνητης περιουσίας και διενέργειας επενδύσεων στη χώρα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ με τον νόμο που πέρασε το ΑΚΡ, επιτρέπεται σε υπηκόους 183 κρατών να αγοράζουν ότι θέλουν στη Τουρκία, πλην Ελλήνων, Αρμενίων, Συρίων και Βορειοκορεατών. 
Η Άγκυρα έστειλε επιστολή σε όλες της τις πρεσβείες στο εξωτερικό προτρέποντας τις διπλωματικές της αποστολές να προωθήσουν το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων ενώ πρόκειται να επιστρατευτούν μέχρι και αστέρια του σινεμά της χώρας σε μία προσπάθεια να φέρουν από τις αραβικές χώρες αλλά και αυτές του Κόλπου… πετροδολάρια.  
Την ίδια στιγμή βέβαια, μεγάλες τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, φροντίζουν να επισημαίνουν στους πελάτες τους το ρίσκο που θα είχε ακόμα και το απλό άνοιγμα λογαριασμού στην Τουρκία… Τι ακολουθεί άραγε;
Ας δούμε όμως την περίπτωση των ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας, των Γκιαούριδων.  
Οι πολίτες της Ελλάδας δεν θα μπορούν να επενδύσουν σε 28 παράκτιες επαρχίες στη Μικρά Ασία, συμπεριλαμβανομένης βέβαια της Κωνσταντινούπολης ενώ η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν θα ισχύει για τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης. Αυτό δεν είναι αρκετό για να πετάξουν έξω τον Τούρκο επιχειρηματία που επενδύσει σε μαρίνες στα ελληνικά νησιά;
Να ήταν μόνο αυτό; Σύμφωνα με τον Αττίλα Λοκ, δικηγόρο της Κωνσταντινούπολης «οι Έλληνες πολίτες δεν επιτρέπεται να αγοράσουν περιουσία στην παράκτια περιοχή γύρω από την Τουρκία… κι εάν ένας Έλληνας κληρονομούσε περιουσία θα έπρεπε να τη διεκδικήσει δικαστικά μέσα σε ένα μήνα, καθώς δεν δικαιούταν να έχει περιουσία εκεί».
Το μέγεθος του κόμπλεξ αλλά και της κακόβουλης προδιάθεσης της κυβέρνησης των Νεοθωμανών προς την Ελλάδα είναι τεράστιο αφού και στις άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Τουρκία, δεν τους επιτρέπεται να αποκτήσουν γη – σε συγκεκριμένα σημεία. Στους Έλληνες όμως αποκλείεται η απόκτηση περιουσίας σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Τουρκίας καθώς και στη Κωνσταντινούπολη, μία πόλη 15 εκατομμυρίων, με το ένα τρίτο αυτής να κατοικείται από Κούρδους και την ελληνική κοινότατα να μετριέται σε λίγους χιλιάδες προχωρημένης ηλικία κατά πλειοψηφία κατοίκους.
Οπότε κι εμείς νομιμοποιούμαστε να αναφέρουμε, ότι όταν ο ενοικιαστής κάνει έξωση στον ιδιοκτήτη τότε το να πεις οτιδήποτε είναι λίγο, ενώ καταντάει και περιττό. Να σημειώσουμε μόνο πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Τουρκίας αποτελεί καθαρά εχθρική προς τη χώρα μας ενέργεια και έρχεται να βάλει το κερασάκι στην τούρτα των πογκρόμ που έχει υποστεί το ελληνικό έθνος από της «κουμπάρους» και «αδερφούς», οι οποίοι για ακόμα μία φορά δείχνουν τη δικαιολογημένη, το κατανοούμε, ανασφάλεια που τους διακατέχει, ειδικά προς Έλληνες και Αρμενίους, αφού γνωρίζουν πως κάποια στιγμή το ενοικιαστήριο θα λήξει.
Και κάτι ακόμα, είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πως το υπουργείο Εξωτερικών και ο πολιτικός προϊστάμενός του θα αντιδράσει στη συγκεκριμένη βάρβαρη πρόκληση και πως θα το δικαιολογήσει. Ελπίζουμε να το συζητήσει κατ’ ιδίαν με τον φίλο του – κατά δήλωση του ιδίου – Τούρκο πρωθυπουργό. Ας ελπίσουμε ότι τα γεγονότα θα τους αναγκάσουν να ψελλίσουν κάποιου είδους διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμου.
Περιμένουμε να διαψευσθούμε κατηγορηματικά και πανηγυρικά, περιμένουμε να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας και να γίνει απαγορευτική η είσοδος στη χώρας μας για τους Τούρκους πολίτες – πλην αυτών με ελληνική καταγωγή – οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από χίλια κύματα για να λάβουν βίζα. Ότι κάνουν οι Νεοθωμανοί.
Περιμένουμε ακόμα από τους μεγαλοκαναλάρχες να στείλουν από εκεί που ήρθαν όλες εκείνες τις δακρύβρεχτες φτηνιάρικες ανατολίτικες ανοησίες, τα προϊόντα της υποκουλτούρας που αποχαυνώνουν τον ζαλισμένο Έλληνα τηλεθεατή.
Μα τι λέμε, ζούμε στη χώρα και στη κοινωνία της φαιδράς πορτοκαλέας ενώ έχουμε την ηγεσία που μας αξίζει, αυτά τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο… μετά θα γελάσει και η κάθε πικραμένη… Άσι και Σιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: